Szó-labor

Most Badenig vitte a szél a hírünket

2023. november 12. - Csendesné Bosits Éva

A Jubilate Nőikar 2023. november 11-én vendégszerepelt Ausztriában a Chor-Kurzkonzerte Freuenkirche Baden nemzetközi kórustalálkozón, amelyet a két évvel ezelőtti budapesti rendezés után immáron második alkalommal tartottak meg 17 kórus részvételével. Az Ave Verum Marathon nevet viselő eseményen délelőtt 11.00 órától este 17.00 óráig non stop szólt főleg az egyházi ének.

Idén Magyarországról az ajkai együttes mellett a Prelude Mixed Choir, az Eötvös Jubileumi Kórus és a Gemma Énekegyüttes énekelt a rendkívüli akusztikájú templomban.

baden_koncert.jpgA Jubilate Nőikar is egyházi zenét szólaltatott meg, amely merőben más volt, mint a tőlük sokszor hallott „könnyed” éneklés, amellyel sikerrel szerepeltek az ajkai eseményeken. Ebből is látható, hogy mennyire sokrétű repertoárral rendelkeznek a kóristáink, akik hamarosan a megalakulásuk tizedik évfordulóját fogják ünnepelni.

A hölgyek a következő kórusműveket szólaltatták meg: Mary Lynn Lightfoot: A Jubilent Song, Samuel Webbe: Ave Verum, Marcy Pyrtle: Pie Jesu, Wolf Péter- Fülöp Kálmán: Ave Maria, J.S. Bach: Pacem Blessing.

Ezekkel az előadott dalokkal meghódították a bádeni közönséget, akik ez alkalommal azt is megtudták, hogy Ajka városa hol található Magyarországon.

A kórust Hartinger Nándorné vezényelte és Elischer Balázs kísérte. Ezen esemény kapcsán kívánunk jó egészséget, felépülést Vörös Jánosnénak.

A főszervező karnagy a fellépés mellett idegenvezetői feladatokat is ellátott, így a program résztvevői bebarangolták Baden fürdővárosát, megtekintették a nevezetességeket, közöttük a L. von Beethoven házat, a babamúzeumot. A városnézésről egy későbbi írásban számolunk be.

Fotó: Csendesné B. É.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr4918256687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása