Szó-labor

Az úttörő, ahol tud segít!

2023. november 30. - Csendesné Bosits Éva

 Hiába a rendszerváltás, hiába szűnt meg az úttörőmozgalom, vannak évjáratok, akik olyan korban nőttek fel, amikor a 12 pontot betéve kellett felmondani és aszerint viselkedni. Talán már minden pontot nem is tudnak felsorolni, de a negyedik pont az – jöhet bármilyen korszak – örökérvényű.  „Az úttörő, ahol tud segít.”

 

img_20231129_104452_2.jpgHamarosan megérkezik a Traktoros Mikulás, aki ajándékcsomagokat visz a puttonyában, mint minden december ötödikén. A csomagokat már elkészítették az egyesület asszonyai. Pontosan 200 kisgyereknek szereznek örömöt kizárólag az egyesület finanszírozásában.

Bizony a segítségnyújtás az nemes tulajdonság és mostanság számos alkalommal, szinte naponta írhatunk rá példákat szűkebb és tágabb környezetünkben.

Mert segíteni jó. Öröm az mindenki számára, lehet az magánszemély vagy közösség és lehet az egy jó tanács, egy segítő kéz vagy nemes célú anyagi támogatás.

Ilyenkor az évvégi ünnepek környékén pedig sokkal nagyobb jelentősége van a segítségnek, mint a hétköznapok rohanó világában.

A Tósokberéndért Egyesület is élen jár a támogató segítségnyújtásban. Legyen az egy sportoló, egy beteg kisgyerek, szorult helyzetbe került család, szerényebb körülmények között élő idős ember, vagy a hajléktalan szállón élők csoportja. A segítség is változatos; pénzbeli adományon túl kis kóstoló a disznóvágásból, vagy egy tányér kocsonya télvíz idején. Mindemellett a gyerekeknek ingyen játéklehetőséget adnak – idén másodszor – a nyár végi légváras gyereknapon, ahol 1000 palacsinta is gazdára talált.

Mindezeken túl napjainkban az önkormányzat, az alpolgármesterek (dr. Horváth József és Dorner László) keresték meg az egyesületet, hogy a Civil ház átalakításai miatt biztosítsanak helyet az Üveges Nyugdíjas Klub számára a Tósokberéndi Közösségi Házban. Természetesen (megbeszélve a másik érdekelt tósokberéndi közösséggel) beköltözhettek az épületbe november 28-án. Addig maradhatnak, ameddig el nem készül a Civil ház. Reméljük, hogy jól érzik majd magukat az épületben és ha szükséges az egyesület által nemrégen térkövezett udvart is igénybe vehetik.

img_20231128_093129.jpgA Sportmúzeum értékeinek az elhelyezésére is az egyesületet kérték meg, így az a saját helyiségét felajánlotta a múzeum számára. A napokban helyükre kerültek a paravánok és az ereklyék Ládi János és felesége, Zsuzsa jóvoltából. Úgy rendezték be a szobát, hogy látogatható legyen ezen átmeneti idő alatt is a gyűjtemény. Az első illusztris látogatók – a Mikulásgyár dolgozói – már meg is tekintették a kiállítás anyagát.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr418270321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása