Szó-labor

Sok kisgyerek örült a Traktoros Mikulásnak

2023. december 08. - Csendesné Bosits Éva

 

„Mikulás, Mikulás, Kedves Mikulás! – Gyere már, gyere már, minden gyerek vár!
Répa, cukor, csokoládé, jaj, de jó! – De a virgács jó gyereknek nem való!
Mikulás, Mikulás, Kedves Mikulás! – Gyere már, gyere már, minden gyerek vár!”

A fenti dalt énekelték a leggyakrabban a gyerekek a Traktoros Mikulásnak december 5-én délután Tósokberénd utcáin és a megállóhelyeken. Idén is pöfögött, töfögött a kettő traktor a Liszt Ferenc, a Szent István, a Váci Mihály, a Bajcsy-Zs. Endre, az Egri, a Dobó Katica, a Juhar-sor, a Széchenyi, a Tálas, a Gergőföldi utca útvonalon.

mikulas2023-1.jpgTizenkét évvel ezelőtt a Tósokberéndért Egyesület, akkoriban egyedülálló ötlete volt a Traktoros Mikulás, amely azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A kicsik és a nagyok mindannyian nagyon várják a megjelőlt helyeken a Nagyszakállút. Idén már 262 gyermeknek készült csomag. Az egyesület asszonyai közösségi finanszírozásában több, mint 200 csomagot állítottak össze.  Az új telep lakói Szívósné Sári Kriszta vezetésével saját – a gyermekek mindennemű érzékenységét figyelembe vevő – csomagokat készítettek. Mindezen túl családias hangulatban, meleg teával és forralt borral várták a Mikulást és csapatát.

mikulas2023-2.jpgIdén is megható volt látni a sok csillogó szemű, olykor megilletődött gyermeket, akiknek a szüleik és a nagyszüleik is legalább annyira várták az eseményt, mint az apróságaik. Többen, főleg a kisebb gyermekek verset mondtak és kis ajándékokkal lepték meg a Mikulást.

mikulas2023-3.jpgEzen az estén öröm volt adni és kapni. A gyerekek és a szülők kedves köszönő szavát elrakta a Mikulás a puttonyába. A Tósokberéndért Egyesület két traktorosa, a négy segítője, az esemény hangulatát emelő harmonikás és az ördög is bezsebelte a sok gratulációt. A gyerekek pedig már most melegében elkezdhetik készíteni a rajzaikat, amiket jövőre adnak oda a Mikulásnak!

Fotó: Györkös József

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr6518276103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása