Szó-labor

LEGO kiállítás Bódén

2024. február 12. - Rücker Évi

A Bódéért Hagyományőrző Egyesület csapata gyerekprogramot szervezett közösségi házukban február 10-én. Alkotói pályázat eredményhirdetésével egybekötött LEGO kiállításon vettek részt a családok.

1_a_osztaly.jpg

Fekete István - Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 1/a osztályosai közül néhányan, osztályfőnökükkel, Jaloveczki Henriettával. Háttérben a pályamunkájuk, amit közösen készített az osztály Ajkáról.

Az előzményről fontos tudni, hogy Ajka Város Önkormányzata „Modern Ajka” néven két éven átívelő verseny- és programsorozatot hirdetett Ajka várossá nyilvánításának 65. évfordulója alkalmából. A program ez év április 30-ig terjed. Bódé városrész is csatlakozott a programhoz. Ehhez kapcsolódóan a Bódéért Hagyományőrző Egyesület alkotó pályázatot hirdetett, melynek az eredményhirdetésére, ajándékok átadására is sor került.

Az egyesület tagjai úgy döntöttek, hogy gyerekprogrammal, kisebb vendéglátással teszik változatosabbá, izgalmasabbá a családok, főként a csemeték számára az összejövetelt. Így jött az ötlet a LEGO kiállításhoz

ament_bandi.jpg

Központi helyen, a vonatok mögött, Áment Bandi látható

A 14 éves Áment András (Bandi) szerette volna megmutatni, hogy mekkora élményt nyújt a LEGO-zás. A gyerekek (és talán a felnőttek is) kiélhetik benne a kreativitásukat. Értékálló alternatíva a játékok terén, ami még fejlesztő is. (Mindenféle „kütyü” a sarokban landolhat, a szülők örömére.)

modern_vasutallomas.jpg

Az új, modern ajkai vasútállomás épülete, a gyerekek elképzelései szerint. Azt hiszem, mi felnőttek is elégedettek lennénk vele.

Bandi öt éves kora óta gyűjti a LEGO-kat. Az asztalon lévő gazdag gyűjtemény vonzotta a tekinteteket. Az első vonatát tíz évvel ezelőtt vásárolták meg – tudtuk meg az édesanyjától. Bandi nagy hozzáértéssel és türelemmel magyarázta a kíváncsi gyerekeknek a tudnivalókat a sínpályákon haladó, távirányítóval működő vonatokról. Emellett megcsodálhattuk az új, modern, ajkai vasútállomást is. A szülőkkel, nagyszülőkkel érkező gyerekek gyorsan feltalálták magukat, élvezték a játékot.

Áment Bandi és családja mellett több család is hozzájárult saját készletével a kiállítás sikeréhez, amit a szervezők ajándékkal köszöntek meg. Az építők: Dénes Fruzsina és édesapja Dénes Árpád (lovasfarm), Hosszu-Jaloveczki Hunor, aki a bányáját, a rendőrségét és a tűzoltóságát vitte el. LEGO-kat hozott Szabó Krisztofer Leó Halimbáról. Takács Bálintnak is megköszönték a szervezők a segítséget, aki elhozta az autó parkját.

A „Modern Ajka” keretében meghirdetett alkotó pályázaton a Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium 1/a osztályának kisiskolásai gyönyörű rajzokkal és verssel vettek részt, osztályfőnökük, Jaloveczki Henrietta irányításával. Szabó-Kovács Júlia a modern kosárlabda pályáról készített rajzot. Áment András pedig szeretett Dörmi kutyájáról költött verset. Az egyesület mindannyiuknak gratulált a részvételhez és ajándékokkal is meglepték a gyerekeket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr818324483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása