Szó-labor

Nőnap virággal, édességgel és kocsonyával

2024. március 10. - Csendesné Bosits Éva

Azt tartja a mondás, hogy „A férfi szívéhez a hasán át vezet az út” Ezt a Tósokberéndért Egyesület férfi tagjai nagyon jól tudják, ezért átírták a mondást a nőket megtisztelve és Nőnap alkalmával kocsonyát készítettek asszonyaiknak, lányaiknak.

kocsonya-2.jpg

A Nótakör idén is lelkesen készült a nagy napra

Így március 8-án nagyszabású program részesei lehettek a jelenlévők a Tósokberéndi Közösségi Ház földszintjén, ahol még a pót sörpadokat is be kellett állítani, hogy mindenkinek legyen helye.

kocsonya-1.jpg

Kocsonyák katonás rendben várják a sorsukat.

Az egyesület nótakörének férfi tagjai ünneplőbe öltözve verset mondtak, énekeltek harmonikaszó kíséretében, majd egy szál virággal kedveskedtek a hölgyeknek. Közben a városrész két önkormányzati képviselője – Dorner László és Rieder András – finom desszertet kínált.

kocsonya-4.jpg

Rieder András és Dorner László is készült

A köszöntés után a kocsonyát szolgálták fel a férfiak, amelyet előző nap hajnali fél ötkor kezdtek el főzni és egy éjszaka állt rendelkezésre, hogy megdermedjen. Mivel nem voltak mínuszok kint, ezért kis aggodalom volt a férfiak körében, mindenesetre este fel tudták szolgálni a kocsonyát, amelynek természetesen örvendeztek a hölgyek. Bárki is találta ki ezt a párosítást, telitalálat volt a részéről. (A kocsonyát főzte: Szilágyi Jenő, Nagy Lajos, Molnár István, Antal József és Csendes Róbert)

kocsonya-3.jpg

A figyelem a műsorban résztvevő férfiakra irányul

Az asszonyok is készültek sok finom süteménnyel, ami a boldogsághormont tovább emelte. Végül remek hangulatú, vidám program részesei voltak mindannyian. A férfiak még a mosogatáshoz sem engedték a hölgyeket, akik hálásan fogadták ezt a gondoskodást. Mert ezen az esten „A nő szívéhez a hasán át vezetett az út” – legyen ez így jövőre is! Addig pedig az év 364 napján a nők szorgoskodnak a konyhában.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2218350581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása