Szó-labor

Dorner húsvét 2. Óváros

2024. március 28. - Csendesné Bosits Éva

 

Még jó néhányan élnek a Kossuth park környékén az Óvárosban, akik az új lakások első lakói között költöztek a lakótelepre 60 évvel ezelőtt. Idővel nagyon jó közösség alakult ki, akik a Keravill (Kerékpár, Rádió és Villamossági Kereskedelmi Vállalat) környékén találkozgattak és alakítottak ki jó barátságokat.

ovaros-1.jpgNapjainkban pedig Dorner László alpolgármester tartja életben a jószomszédságokat. Évek óta szervezi a karácsonyi ünnepségeket, a kirakat tárlatot. 2024. március 27-én nagyszabású húsvétváró, húsvétoló összejövetelt szervezett itt a lakótelepen, ahol a fizetőeszköz a mosoly volt. Ennek okán sokan érkeztek más városrészekből is és temérdek programot láthattak és lehettek részesei ezen a szép tavaszi napon az eseményeknek, ahol Schwartz Béla polgármester átadta az 1190-es és az 1191-es számú beruházást. Az eseményen jelen volt dr. Horváth József alpolgármester, Ráczné Németh Csilla és Pákai Péter önkormányzati képviselő.

ovaros-3.jpgDorner László köszöntőjében hálásan felsorolta a közreműködőket, a segítőket, a barátait. Majd elsőként a Vizikék Óvoda vezetője dr. Balatinczné Németh Mónika a húsvéti hagyományok sorát idézte fel és a Gumimaci Tehetséggondozó program apróságai nagyon kedves tavaszváró táncot mutattak be Borosné Lampért Zsuzsanna és Krützner Márta óvodapedagógusok betanításában. (Reméljük, hogy a vékony ünnepi ingbe öltözött gyerekek nem lettek betegek.)

ovaros-2.jpgA kicsiket az Ajka-Padragkút Táncegyüttes műsora követte Ramasz László vezetésével. Kisebbek és a nagyobbak nagyon szép programot adtak elő. Az apukák, anyukák méltán lehetnek büszkék a gyermekeikre. Műsoruk után táncházat tartottak, ahol a jelenlévő gyerekek és a szülők is ropták.

Közben a parkban felállított ugráló várat birtokukba vették a kisebbek. Az Ajkai Képzőművészeti Egyesület kreatív foglalkozást tartott, az általuk készített húsvéti díszeket az ünnepek alatt meg lehet tekinteni a parkban. Az Üveges Nyugdíjas Klub finom süteményeket, a Dorner öntöde főtt sonkát, kalácsot, mustárt és italt kínált. Lehetőség volt légpuskával tojásra, illetve az azt tartó pálcikára lőni és a Horváth Csaba jóvoltából hajtogatott színes lufival gazdagodni, Horváthné Lipthay Anita arcfestésével megszépülni.

Kitelepült a Lovas Irén vezette Molnár Gábor Műhely Alapítvány a saját készítésű kézműves termékeikkel. Lohn Ágota festőművész rendkívül kreativitásának az eredményeként festmények, dekupázs technikákkal alkotott dísztárgyak sorát lehetett megvásárolni, amellyel az alapítványt támogatta az, aki vásárolt belőlük. Szabó Marianna rehabilitációs tanácsadó vezetésével szőnyegek, fonott dísztárgyak, kosarak, párnák és húsvéti koszorúk szerepeltek a kínálatban.  A darabok elkészítésében a foglalkoztatottak is tevékenyen részt vettek. Minden elismerésünk ezért! (Aki szeretne vásárolni a szebbnél szebb darabokból az, az alapítványnak helyet adó épületben megteheti a Móra F. utca 30-ban.)

Dorner László ismét bebizonyította, hogy sok jóakaratú ember csodákra képes, ha összefog és önzetlenül a közösség javát szolgálja. Csak gratulálni tudunk mindehhez, azt meg külön köszönjük, hogy az alpolgármester felhívta a hallgatóság figyelmét a Szó labor blogra, amelyet néhány ajkai, a városért dolgozó lokálpatrióta működtet a közösségi médiában.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2418366023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása