Szó-labor

Fülbemászó - Ünnepre hangolva...

2022. december 17. - szolabor

zen.jpg

Négy zene. Négy történet. Három nő, egy férfi - avagy ezt hallgatjuk mi.

Új „rovattal” kedveskedünk Nektek. Hétről hétre, egy kis válogatással érkezünk, hogy még jobban megismerhessetek bennünket, esetleg velünk sírjatok vagy nevessetek az aktuális, illetve múltba tekintő kedvenceinken és a hozzákapcsolódó élményeken, elvégre más és más korosztályokból vagyunk, így ez mindannyiunk számára meglepetés-bonbon a javából.

Íme az első összeállítás:

Csendesné Bosits Évi: Piramis Révész Sándor 1978. - Ajándék

- E dalhoz nem kell magyarázat, ha karácsony, akkor Ajándék.

Rücker Évi:  Cseh Tamás - Csillagfényes éjjelen

- Én a Veres Pálné Általános Iskolába jártam, ahol nagyon jó tanáraim voltak. Két évig Csongrádi Katalin volt az osztályfőnököm. Kati nénitől tartottunk is, mert szigorú volt, megkövetelte a rendet. Ugyanakkor nagyon szerettük, felnéztünk rá és egy pillanatig sem kételkedtünk benne, hogy ő is szeret minket. Úgy emlékszem, az egész iskolában ő tanította az éneket. Kati néni megszerettette velünk az éneklést, gyakran adtunk elő betlehemi, karácsonyi műsorokat, ezért sokszor próbáltunk. A dalok annyira megragadtak bennem, hogy felnőttként is emlékszem a legtöbbnek a szövegére. Az egyik karácsonyi dalt nehéz volt elénekelni, de az volt a kedvencem. Nem hallottam gyerekkorom óta senkitől sem, pedig gyönyörű. Az interneten viszont sikerült megtalálnom, méghozzá Cseh Tamás előadásában. Hallgassátok csak..! 

Szántó Reni: Piramis - Ajándék

- Meglepetés a javából, ugyanis Bosits Évi kolléganőmtől függetlenül nekem is a Piramis Ajándéka jutott egyből eszembe így karácsonyhoz közeledve, ugyanis nálunk nincs Szenteste e szívmelengető dal nélkül. Szüleim mindig ezzel (és mézes krémessel) várnak minket. Ilyenkor van a nagy ölelkezések ideje. Ahány ház, annyiféle karácsony. Van, ahol a Reszkessetek betörők nélkül nem igazi az ünnep... hát én bármikor lemondok Kevinről, de erre a léleksimogató szokásra szükségem van, amíg csak élek...

                    +1: Lindsey Stirling - Crystallize

- Lindsey (elektronikus köntösbe bújtatott) hegedűjátéka már az első perctől elvarázsolt, de a klip is a csodák földjére visz. S ha már tél, akkor ahhoz hozzátartozik a hó, a kristályos csillogás és a tisztaság. Mindezt Bogi lányom is megtestesíti, ugyanis januárban született. Aznap nagy pelyhekben hullott a hó, a kórház ablakából néztem, hajnalban.

Györkös József: Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine (Édes gyermekem)

- Nem kifejezetten áhítatos, ünnepi zene, sőt… :) De örömmel tölt el, ha meghallom, ugyanis Dodi fiamat juttatja eszembe, akinél a középiskolás évek alatt gyakran szóltak a banda dalai a kis szobából. Először vadnak tűnt, de aztán megbarátkoztunk vele, feleségemmel Rozival (Harczi Ilona) együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr9817998762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása