Szó-labor

Legszebb dal, a magyar dal

2023. szeptember 22. - Csendesné Bosits Éva

Ismét nem lehetett üres széket találni a később érkezőknek a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében a Jubilate Női Kar rendezvényén, amelyet a Magyar Dal Napjára szerveztek szeptember 14-én. A családias légkörben lezajlott eseményt barátok, dalkedvelők, közöttük Dorner László alpolgármester is megtisztelte jelenlétével.

jubilate-4.jpgA Jubilate Női Kar gondoskodik róla, hogy a több helyen ellaposodott ünnep ne menjen a feledés homályába és Presser Gábor 2008-ban elindult kezdeményezése kapcsán itt Ajkán minden évben megünnepeljük a magyar zenét. Felhívjuk a figyelmet a magyar dalkincs értékeire, amelyből ezen az estén egy csokorra valót kapott a közönség mindkét fellépő együttes részéről.

jubilate-1_1.jpg

Hartinger Nándorné összeállításában, vezetésével a kórus válogatást adott elő Presser Gábor (Pici) és Bódi László (Cipő) klasszikusokból, amelyek kiállták az évtizedek próbáját. De a Szélkiáltó, a Ghymes, a Kormorán zenekar és a Balázs Fecó, Dés László, Bródy János és Zorán dalok is elhangzottak az örökzöldek sorából. Kisérőként idén kivételesen a zenegépet vették igénybe, de Vörös Jánosné zongorajátéka ott is hallható, felismerhető volt.

jubilate-bodza-2.jpg

Ezen a késő délutánon a hangszeres muzsikát az Ajkán egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bodza együttes nagyszerű játéka képviselte. Dalok hangzottak el többek között Hobo Blues Band együttestől, Hobo szövegével, de József Attilával is a magyar dalt ünnepelték nagy sikert aratva. Az együttes Csókási Dániel, Kustos Gábor, Tóth Csaba, Baranyai Ferenc és Szélessy Balázs összeállításban adta elő a dalokat.

jubilate-3.jpgMéltó ünneplés volt mindkét csoport részéről, amelyet a lelkes közönség vastapsa és együtt éneklése is bizonyított. Mint minden alkalommal most is meglepetéssel készült a kórus. Pernesz Tiborné igényes, aprólékos munkával elkészített ajándék díszdobozt készített a közönség minden tagjának Babits Mihály üzenetével. A konferálást ismét Hoffmann-né Kovács Edit vállalta magára.

„Mindenik embernek a lelkében dal van / és saját lelkét hallja minden dalban.

És akinek szép a lelkében az ének, / az hallja mások énekét is szépnek.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8018216059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása