Szó-labor

Bízva a hóesésben, régi szánkókat keresünk!

2023. január 26. - Csendesné Bosits Éva

Városunkban számos jól működő közösség tevékenykedik. Az egyik legújabb a városközponthoz közeli Babucsa-dűlőn lakókat tömöríti.

Az itt lakók a közelmúltban a 10 év alattiaknak alakítottak ki szánkópályát az Ilona-malom melletti területen az úgynevezett Malomkertben. Ládi János a város sportjának ikonikus alakja, most régi szánkókat keres esetleges kiállítás céljából, de akár le is mintázhatnák és csúszhatnának vele a kisgyerekek a havon.

szanko1.jpg

1958-ban készült fotó a legjobb téli játékról, a szánkózásról (Fotó: archív Csendes Róbert)

Itt kettőt mutatunk be. Az első a klasszikus favázas szánkó 1958-ból. A másik 1963-ban készült vas vázas,  amelynek sajnos kevésbé látható a formája.

img_20230126_162054_2.jpg

A fotó 1963-ban készült a tósokberéndi Új utcán

Akinek van otthon a padláson, a fészerben, a garázsban régi hagyományos szánkója és már nincs szüksége rá, azokat Ládi János örömest fogadja akár a szánkóparkjának részekén is.

A facebookon fel lehet venni a kapcsolatot az ötletgazdával, Ládi Jánossal.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8018034816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása