Szó-labor

Telt ház volt a tizedik Kórusfarsangon

2024. február 04. - Csendesné Bosits Éva

rosunkban immáron tíz éves hagyománya van a Kórusfarsangnak. Idén február 3-án rendezték meg a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében óriási érdeklődés mellett három kórus részvételével a jeles zenei eseményt.

korusf-1.jpg

Az Összkar

Ráczné Németh Csilla önkormányzati képviselő, a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke nyitotta meg a rendezvényt, majd a Jubilate Női Kar szereplésével elkezdődött a farsangolás. A kórusnak, de főként a vezetőjének Hartinger Nándornénak köszönhető, hogy Ajkán a báli mulatságok, a bolondozás, az eszem-iszom és a farsangi fánk mellé a kórusfarsang is beépült a vízkereszttől hamvazószerdáig terjedő hagyományokba. Az állandóan szervező, ötletekkel előrukkoló karnagynak ezt a nyilvánosság előtt is megköszönték a fellépő kórusok. Kocsisné Gyimóthy Éva meleg szavakkal méltatta sok éves tevékenységét. Kórusmuzsikánk jeles képviselői is támogatják évről évre ebben a munkában az ötletadót. A Pedagógus Női Kar dirigensei Petheő Balázsné, Cserháti Csilla és a Cantabile Vegyeskar karnagya Eisennagel Erika örömmel készítik fel a kórusokat számos egyediséget, ötletet felhasználva, lehet az jelmez, kiegészítő vagy mozgás. Külön öröm volt idén is látni Vörös Jánosné Klári átváltozásait a két női kar kisérőjeként, aki nemrégen épült fel betegségéből. A 30 évig hajón zenélő Arany Ákostól örömzenélést hallott a nagyérdemű. Bizonyára a közönség felfigyelt arra, hogy az énekkarok között „szabad átjárás van” és többen másik kórusban is énekelnek, ez is a dal szeretetét, az együtténeklés örömét sugározza a hallgatóság felé: jó próbákra járni, kórusban énekelni!

korusf-4.jpg

Jubilate Női Kar

A Jubilate Női Kar a párkapcsolatokat, az udvarlástól a féltékenységig énekelte meg a régi időktől napjainkig. A Cantabile Vegyeskar az elmúlt hét év legsikeresebb kórusfarsangon előadott dalait hallhatta a nagyérdemű újra. A Pedagógus Női Kar közönségsikerekből válogatott, főleg színházi darabok betétdalait adták elő.

korusf-2.jpg

Pedagógus Női Kar

Üde színfoltja volt az előadásoknak, amikor a kislányok is megjelentek a színpadon és a szóló énekhangok (Molnár Rita és Kovács Norbert) és hangszerek (Beer Csaba :-)Györgyné Kollár Gabriella és Balassa Balázs) is megszólaltak. A konferanszié szerepét Parrag Leonóra vállalta ezen az estén.

korusf-3.jpg

Cantabile Vegyeskar

Ismét egy kellemes délutánt szereztek a kóristáink a város közönségének, akik a peremkerületekből is szép számmal érkeztek. Az ismert dallamok rabul ejtették a közönséget, amelyeket a következő napokban örömmel dúdolgatnak otthon.

Az előadást követően a három kórus, néhány meghívott vendéggel együtt közös farsangolásban mondott búcsút a téli sötétségnek és vidám, karneváli hangulatban mulatták az időt késő estig.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr718318833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása