Szó-labor

Megvalósult álom. Tósokberénd gazdagabb lett egy óvodával

2023. szeptember 18. - Csendesné Bosits Éva

Tósokberénden a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola lenyűgöző felújítása, építése után újabb intézményt adtak át a gyermekek számára – az óvodát. 2023. szeptember 15-e így a közösség nagy napjai közé került a település históriás könyvébe.

fb_img_1695056758510.jpg

Az 1948-ban elindított nyári, majd az 1952-ben állandó óvoda 1980-as megszüntetése után most ismét van köznevelési intézménye a régi településrésznek. Mindez örömmel tölt el minden régi és újonnan érkezett lakót.

ovoda-2_vendegek.jpg

Az ünnepségre meghívott vendégek sora

A nagy érdeklődés látható volt az átadó ünnepségen megjelentek sokaságából. Rieder András, az intézmény megálmodója örömmel tapasztalja, hogy nem lesz baj a kihasználtsággal, hiszen jóval a megnyitás előtt megtelt a létszám és már a következő évekre is jelezték a szülők, hogy apróságaikat ebben az intézményben szeretnék biztonságban tudni. Elmondható, hogy a település kivételes helyzetben van akár az óvodai, akár az iskolai elhelyezést illetően. Mindez az igazgató alázatos munkájának és az érsekség anyagi támogatásának köszönhető.

ovoda-3_rieder.jpg

Rieder András igazgató. Mögötte a a szereplők, az iskola és az óvoda részéről

A legmodernebb megoldásokat felvonultató intézmény átadásán részt vett minden közreműködő. Itt volt a Veszprémi Főegyházmegye főpásztora dr. Udvardy György érsek, dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő, területfejlesztési miniszter, Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Schwartz Béla polgármester, továbbá a kivitelezést végző cég vezetője, az épületegység tervezője, egyházi vezetők és számos meghívott vendég között az intézmény igazgatója Rieder András házigazda és az egységek lelki igazgatója Bakos Frigyes.

ovoda-4_szalag.jpg

A nemzeti színű szalagot Szencz Lajos kivitelező, Soltész Miklós államtitkár, dr. Navracsics Tibor miniszter, dr. Udvardy György érsek, Rieder András igazgató és Bakos Frigyes lelki igazgató vágta át  

Az ünnepi köszöntőket Rieder András, dr. Udvardy György, dr. Navracsics Tibor és Soltész Miklós mondta, majd az érsek megáldotta az épületegyüttest, és az anyagi javakat előteremtők az építkezésben közreműködők átvágták a nemzeti színű szalagot, amellyel birtokukba vették az apróságok és az óvodai alkalmazottak az intézményt. A településrészen eddig ismeretlen Lipkáné Oszkó Ágnes lett az igazgatóhelyettes, az óvoda szakmai vezetője.

ovoda-1.jpg

Sokan voltak kíváncsiak az ünnepélyes átadásra

Természetesen ez egy jelképes, ünnepélyes mozzanata volt az eseménynek, hiszen szeptemberben már beköltöztek az ovisok, akik már egy nagyon kedves műsorral köszöntötték a résztvevőket. Örömest láttuk, hogy több tósokberéndi szakember kapott munkalehetőséget az óvodában. S, hogy az iskola és az óvoda egységet alkot, azt a műsor is bizonyította, hiszen az iskola diákjai és pedagógusai is az alkalomhoz illő szép műsorral készültek az eseményre. Az ünnepség háziasszonya Riederné Fenyvesi Bernadett volt.

A felavatott épületegyüttessel az elnevezés is megváltozott: Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda lett az új intézmény neve.

A Szó-labor szerkesztősége gratulál és sikeres munkát kíván! A gyerekeknek és a szülőknek pedig sok öröme teljen ezekben a gyönyörű épületekben!

Fotó: Györkös József

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7018216227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása