Szó-labor

Zengett a Csendes éj Tósokberénden a templom szomszédságában

2023. december 23. - Csendesné Bosits Éva

A Tósokberéndért Egyesület számos olyan programmal gazdagította a település életét, amelyek a városrész közösségét összekovácsolták. Az országos hírű események mellett többek között szerveztek sportversenyeket, vetélkedőket, kiállításokat, zenés programokat és kirándulásokat. De több hagyományőrző, hagyományteremtő program is szerepel a tarsolyukban.

A karácsony hetében megszervezett évzáró és ünnepi műsor is már hagyománnyá vált. Az ünnepséget idén december 21-én tartották a közösségi ház nagytermében.

notakor_jobb.jpg

A nótakör elhozta a karácsony hangulatát a közösségi házba

A rendezvényt megelőző hetekben lázas készülődés folyt. A nótakör tagjai szorgalmasan részt vettek a próbákon, hiszen idén is ők voltak a főszereplők a műsorban, sőt Molnár Istvánnal az élen a szervezés az előkészületek nagy részét is magukra vállalták. A próbák alatt a zenéhez, a muzsikáláshoz értő Csorba Tamás segített a hangok helyrerakásában. A műsort Csendesné Bosits Éva állította össze.

a_vezetes.jpg

Alkalom volt kis eszmecserére is

Az ünnepség kezdetére a terem készen állt a vendégek fogadására. A közönség is megtöltötte a helyiséget, megérkezett a városrész két képviselője Dorner László alpolgármester és Rieder András iskolaigazgató.

Geri Gyula egyesületi elnök köszöntötte az egybegyűlteket. Év végi zárásként beszélt a sikeres programokról, amelyeket az egyesület valósított meg itt a városrészben. Kiemelte az év eleji hagyományőrző disznóvágást és a hozzá kapcsolódó programokat, a nyár végi palacsintás, légváras gyermeknapot, a vetélkedőt és a Traktoros Mikulás megérkezését.  

csoport_tbe.jpg

A nyolcvan részvevő kellemesen érezte magát 

Az elnök köszöntőjét követően a nótakör 21 tagja lépett a képzeletbeli színpadra. A programban versek, versidézetek szerepeltek. A katolikus templom közelsége pedig arra késztette a nótakör tagjait, hogy olyan egyházi énekeket szólaltassanak meg, mint a Dicsőség mennyben az Istennek, a Fel nagy örömre, a Mennyből az angyal és a Csendes éj, amelyek mindenki számára ismertek voltak, hiszen a katolikus templomban az éjféli szentmiséken a mennyekig harsogott.

A műsort követően baráti beszélgetések közepette a disznóvágás hozadékát (kolbász, sonka, szalonna) fogyasztották és sok-sok házilag készült finomság, karácsonyi édesség, krémes és kalács került felkínálásra. Majd Csorba Tamás harmonikajátéka teremtett kellemes hangulatot.

Ismét bebizonyosodott, hogy sok jó ember kis helyen is elfér és a nóta, a dal összehozza az embereket, sőt barátsággá alakulnak az addigi lazább kapcsolatok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8418287119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása