Szó-labor

Örömmel hallottuk - bringaút épül

2023. október 08. - Csendesné Bosits Éva

Hamarosan elkezdődik a tósokberéndi kerékpárút építése. Kis csavar van ugyan a dologban, hiszen egy része már elkészült, mégpedig a Suzuki autószervíztől a Szent István utca és a Liliom utca kereszteződéséig (Bányásztelepi szakasz).

kerekparut.png

Aki naponta azon az útvonalon közlekedik kerékpárral az tudja, hogy mennyire kényelmes a kerékpárúton tekerni. Sőt azt is tapasztalja, hogy nagyon veszélyes az úttest szélén hajtani a nagy teherautók, a buszok kereke mellett, ahol még nem építették ki a kerékpárutat. Csoda, hogy eddig nem történt nagyobb baleset.

A településrész lakói nagyon megérdemlik már ezt az utat, hiszen Bakonygyepesig, Ajkarendekig, Bódéig, Ajkacsingervölgyig és Padragkút elejéig már elkészültek ezek a modern közlekedést kiszolgáló létesítmények. Soha nem értették a tósokberéndiek, hogy miért maradnak ki ebből a rendszerből.

De most elérkezett az az idő is. Ugyan kedves kilencvenen túli barátunk nagyon várta, hogy ezen az úton végigtekerhessen, de sajnos már lemarad róla.

Mindenesetre reménykedjünk, hogy sokan még élvezni tudják, tudjuk minden előnyét a hamarosan megépülő szakasznak, amely átszeli a Berénd és Tósok déli részét egészen a Kristály (Üveggyári Építők) pályáig, az egykori tósokberéndi vasútállomásig.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr3318229917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása