Szó-labor

A kirakatokat ismét alkotások díszítik  

2023. október 04. - Csendesné Bosits Éva

Szeptember 28-án, napjainkban már hagyományosnak mondható Kirakat Tárlat megnyitójára gyülekeztek a Frankel Leó utca közepén lévő parkba a város lakói.

Lehettek azok lakótelepiek, bódéiak vagy akár tósokberéndiek. Nagy híre van az eseménynek, ahol az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjai a Sport utca, a Móra Ferenc utca és a Frankel Leó utca kirakataiban keltik életre az alkotásaikat, háttérbe szorítva október 13-ig a kirakatokban kínált árucikkeket.

kirakat_tarlat-1.jpg

Dorner László a rendezvény létrehozója, Papp Ferenc előadó, mögöttük Schwartz Béla polgármester és Dorner Lászlóné Edit, a szervező jobb keze

Az egykori Marton Sándor lakótelep építői bizonyára nem gondolták, hogy a tömblakások földszinti kirakatai kiállításoknak adnak majd helyet, ahol a művészetek iránt kevésbé érdeklődőket is elmélkedésre késztetik az egyesületbe tömörült alkotók.

Már több, mint egy évtizede szervezi az eseményt Dorner László alpolgármester, önkormányzati képviselő, aki egy külföldi útja alkalmával „leste el” az ötletet. Hazánkban csupán néhány településen használják ki ezt a készen kapott lehetőséget, pedig, mint az ajkai kiállítás mutatja ennél egyszerűbben nem lehet eljuttatni a lakókhoz a kultúra ezen csodáit.

Az eseményen Schwartz Béla polgármester köszöntötte az alkotókat, a közönséget. Gitárzenéjével és megzenésített versekkel szerzett örömöt Papp Ferenc, aki a képzeletbeli zsákjából húzott elő a népszerű dalokat. Dorner László hívó szavára a Jubilate Női Kar könnyed dalokkal emelte az esemény hangulatát Hartinger Nándorné karnagy vezetésével. Németh László biztosította a hangtechnikát.

kirakat-3.jpg

Az "Üvegesek" ismét kitettek magukért

Az Üveges Nyugdíjas Klub tagjai finom süteményekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. A Dorner öntöde az italról gondoskodott. A szervező külön köszöntötte Papp Bélát, a képzőművészek egyesületének eddigi elnökét és Gombosi Mariannt a megválasztott új elnököt.

kirakat-4.jpg

A tombolasorsolás egyik szerencsés nyertese Somogyi László. Háttérben az alkotásokat felajánlók

Idén a következő 14 alkotó munkáját lehet látni a kirakatokban: Albertné Baptsán Éva, Csarmasz Jánosné, Gombosi Mariann, Helyes Zoltán, Koronczai Márta, Kotsy Ibolya, Németh Ferenc, Lászlóné Horváth Éva, Ozorai Sándor, Ozorai Sándorné, Papp Béla, Szücs Vagner Magdolna, Varga György és Ványa Magdolna.

A program részeként a 2023. évi Mobilitás Hét kreatív pályázatának az eredményét is ismertették és díjakat adtak át 4 kategóriában 21 gyermeknek. A gyermekrajz pályázat nyerteseinek a képeit a Sport utcai utazási iroda kirakatában nézhetik meg.

kirakat-2.jpg

A jövő kis művészei

Néhány szerencsés látogató, résztvevő tombolasorsoláson, a képzőművészek által felajánlott alkotásokat vihetett haza. A jövő nemzedéke, az apróságok – talán leendő képzőművészek – pedig ügyeskedtek, alkottak az Ajkai Képzőművészeti Egyesület tagjainak a segítségével.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7418227367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása