Szó-labor

Színek, világok a művelődési központ kiállítóteremében

2023. november 23. - Csendesné Bosits Éva

Szép számú közönség előtt Albertné Baptsán Éva amatőr festő kiállítás megnyitóját tartották november 17-én, a Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében Színek, világok címmel.

 

baptsan_kozonseg.jpg

Nagyon sokan voltak kíváncsiak Albertné Baptsán Éva munkáira

 

A művelődési ház az alkotót kiállítás lehetőségével ajándékozta meg, aki ez alkalommal tíz év munkáját gyűjtötte össze. Éva 1969-ben 16 évesen Nagy Emerencia hívó szavára lépett be az Ajkai Erőmű Képzőművészeti Szakkörébe. Öt évig rendszeresen látogatta a foglalkozásokat. Több tárlaton is kiállított Ajkán és Balatonfüreden. Családot alapított és vállalkozásba fogott a férjével, így csak a nyugdíjba vonulása után kezdett újra rajzolni, festeni. 2011-ben lépett be az Ajkai Képzőművészeti Egyesületbe, de a Devecseri Alkotókör munkájában is tevékenykedik, napjainkban is.

baptsan-1.jpg

A kiállítást megnyitó Trombitás Veronika, Albertné Baptsán Éva, az alkotó és Rédling Nikoletta a kiállítások állandó gondozója

 

Mindkét alkotó csoportban sokat tanul, táborokba jár és az internet segítségét is igénybe veszi folyamatos fejlődéséhez, mindezeket Trombitás Veronika, a devecseri kör vezetője is kihangsúlyozta a kiállítás megnyitója alkalmával.

 

Sokak meglepetésére megteltek a kiállítóterem falai képekkel, amelyek Éva termékeny alkotói munkáját dicsérik. Az ajkai közönség különböző technikákkal, precízen elkészített műveket láthatott. Az akvarell, az akril, a grafika munkái témájukat tekintve csendéletek, portrék, természeti képek, virágok változatossága, tájképek, sőt modern technikájú alkotások is láthatóak a tárlaton, amelyek az alkotó sokszínűségét mutatják. Kellemes érzésekkel tekintettük végig a lírai képeket, amelyek többsége kiegyensúlyozottságot, nyugalmat árasztott.

 

baptsan_musor.jpgA kiállítás megnyitóján közreműködött a Kocsár Miklós Zeneiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja Váncsa Klára Lujza hegedűn és Elischer Balázs orgonaművész zongorán.

 

A gyűjtemény megtekinthető december 1-ig, munkanapokon 9-17 óráig, szombaton 9-15 óráig.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr3218264803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása