Szó-labor

Közösségi munkával szépült a bódéi temető

2022. november 02. - Rücker Évi

gyj_bodei_temeto.jpg

Láncfűrész zaja hallatszott a bódéi sírkertben, hogy méltó állapotban várja a temető az emlékezőket az ünnepen  / Fotó: Györkös

Mindenszentek és Halottak Napja közeledtével a bódéi Nosztalgia Nyugdíjas Klub néhány tagja nagy munkába fogott. Az utóbbi hetekben több délutánt szántak arra, hogy rendbe tegyék az evangélikusok nyughelyéül szolgáló területet.

A klub tagjai fáradságos munkával tisztították meg a temetőt a gaztól: kivágták, feldarabolták, majd elégették. A sírok között felszámolták a túlburjánzott növényzetet és a padot is lefestették. A terület bekerítését megkezdte az önkormányzat. A tagok szerint tennivaló akad még a területen, ezért hasznos lenne, ha mások is (civilek, vagy bármilyen közösségek) kedvet kapnának és csatlakoznának a további munkálatokhoz.

A Bóday család nevét fontos kiemelni a Bódéi temetővel kapcsolatban, hiszen komoly szerepet töltöttek be a városrész fejlődésében - gondoljunk csak a kastélyra vagy a bányákra -, kriptájuk ezen a területen található, melyet nemzeti sírkertté nyilvánítottak. A kriptát a Bódéi Hagyományőrző Egyesület gondozza rendszeresen. A Bóday család idős leszármazottai a fővárosban élnek, életkoruk miatt ritkábban van lehetőségük meglátogatni a sírkertet.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7517966924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása