Szó-labor

Gyereknek lenni jó!

2023. augusztus 30. - Csendesné Bosits Éva

Másodszor rendezte meg a Tósokberéndért Egyesület a nyár végi, szünidő záró fesztivált a Tósokberéndi közösségi téren, a „sárga ház” és a falu között a település bejáratánál augusztus utolsó hétvégéjén.

A rekkenő hőség ellenére sok-sok apróság és nagyobb gyermek érkezett a területre. A kisebbeket elkísérték a szülők, sőt a nagyszülők is.

a_kepviselo.jpg

Rieder András képviselő és Geri Gyula elnök köszönti az egybegyűlteket / Fotó: Györkös

A sokadalmat köszöntötte Dorner László alpolgármester, Rieder András képviselő és Geri Gyula elnök. A hallgatóság itt is értesülhetett róla, hogy szeptemberben megnyitja kapuit a település katolikus óvodája és hamarosan a nagyon várt kerékpárutat is elkezdik építeni.

A rendezvény létrejötte a településrész nagyszerű összefogásának köszönhető, hiszen minden közreműködő résztvevő tósokberéndi, vagy Tósokberéndhez, az egyesülethez köthető.

cukoragyu_lovese_utan.jpg

A gyerekeké volt ez a délután, még cukoreső is esett az égből

Legnagyobb durranást a Légvárvarázs ajkai szolgáltató által biztosított élményelemek jelentették a gyerekek számára: óriás csúszda a nagyoknak, dzsungel-ugráló a piciknek és egy hatalmas várat formázó kombinált ugráló és csúszda élménydús lovagi vár. A rodeó bikával felpörgették a rendezvényt, továbbá az élőcsocsó is lekötötte a gyerekeket. Volt még billiárd foci, ami pont olyan volt, mint a biliárd csak a golyókat focilabdaként lábbal irányították. Volt léghoki, gyerek-mágnes, amivel egy labdát lehetett az ellenfél kapujába juttatni. Az interaktív perceket az óriás társasjátékok biztosították és a legkisebbek is játékteret kaptak. A fő produkció a cukorkaágyú volt, ami óránként cukoresőt produkált az apróságok örömére. Egy különleges szélember pedig integetett a vendégeket odacsalogatva. 

Nagy sikere volt a kisállat-bemutatónak, amelyet Kertész Krisztián, a Csabrendeki Galambász Egyesület elnökhelyettese tartott minden korosztály számára. Krisztián már tíz éve a Tósokberéndért Egyesület tagja, így örömmel hozta el a büszkeségeit megmutatni a közönségnek. Postagalambok, holland kapucíneres, parókás, magyar páva, budapesti magas röptű, erdélyi román kopasz nyakú, magyar fodros galambok mellett olyan gazdasági galambokat is láthattak a gyerekek testközelből, mint a texán, strasszer, king és mondain galambok. Örömmel simogatták, dédelgették a nyuszikat is a gyerekek, de különleges baromfikat is láthattak az apróságok. Nagy élményben volt részük, mert a mindennapokban ritkán találkoznak ilyen állatkákkal.

Krisztián közreműködésével Hegyi Szabolcs is elhozta a lovait és három lovon ingyen lovaglást biztosított a gyerekek, akár felnőttek számára a fiatal segédek felvezetésével.

nagy_sikere_volt_a_kutyusoknak.jpg

A kutyusok osztatlan sikert arattak

Rendkívüli élmény volt a kutyabemutató. Ilyen még nem volt az egyesület rendezésében. Idén lépett be a közösségbe Fejes Zsuzsanna tenyésztő, aki azonnal felajánlotta és az érdeklődők számára sportos, akadályugratós bemutatót tartott. A Border Collie tenyésztésével foglalkozó Zsuzsanna edzőként, versenyzőként és bíróként is Európa és világbajnokságok résztvevője. Az eseményre három különböző korú Border Colliet hozott el a gyerekek nagy örömére. A bemutató után a legkisebbek is megsimogathatták a kutyusokat.  A fajtáról ismert, hogy a legintelligensebb kutyusok között tartják számon.

Hálásak vagyunk mindnyájan, hogy a nagy meleg ellenére vállalták az állattartók, hogy a gyerekek örömére elhozták a féltve őrzött kisebb és nagyobb állataikat, amelyeket természetesen a felnőttek is érdeklődve megtekintettek.

noemi.jpg

Nagy Noémi, a táncosok és a bevállalós közönség együttes tánca

A Közösségi házban már egy éve minden hétfő este 18 órakor élménytánc foglalkozást tart Nagy Noémi oktató. Csoportja egy hangulatos bemutatót tartott különböző zenei stílusok válogatásával a napjainkban egyre népszerűbb mozgásformából, amely remek stresszoldó is. A végén a közönséget is bevonva zárult a nagy sikerű bemutató. 

Sportágbemutatók is színesítették az eseményt a Sportváros jóvoltából, de Kasza László egykori tósokberéndi fiú íjász bemutatója és hagyományteremtő csúzlija is változatossá tette a programot.

A szervező Tósokberéndért Egyesület tagjai több, mint ezer palacsintát sütöttek főleg a gyerekek számára, de jutott mindenkinek belőle. A szorgos asszonyok lekvárral, kakaóval és nutellás krémmel ízesítették a lurkók kedvencét.

A rendezvény sikere érdekében az egyesületből negyven lelkes tag tevékenykedett. Az eredmény sem maradt el, hiszen a tavalyinál többen vettek részt az eseményen. Öröm volt látni a sok önfeledten ugráló, szórakozó kicsi és nagyobb gyermeket, akik hálásak voltak az élményért és a palacsintáért.

Jövőre ismét ugyanitt!

 Fotó: Györkös

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr1818203315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása