Szó-labor

Nekünk szemét, másnak érték

2022. november 04. - Szántó Renáta

csereld_el.jpg

A legnagyobb közösségi portálon számtalan csoportba léphetünk be érdeklődési körünk, hobbink, munkánk, életmódunk szerint. Városunkban is sok adok-veszek közösség működik, ám egy kiemelkedik közülük. Hogy mi az oldal sikerének titka?

A cserekereskedelem. A Cseréld el! Ajka csoportban ugyanis nem lehet pénzért vásárolni. A számunkra már felesleges, megunt, de még használható holmikért kérhetünk bármilyen terméket a Túró Ruditól az öblítőn át a szekrénysorig (kivéve pénzt és utalványt). Csak a képzeletünk szab határt az „árnak”.

Ez pedig valami miatt szimpatikus a tagoknak.

Az oldal lényegében egy online „bolhapiac”, ahol sok izgalmas „áruba” (kozmetikai cikk, ruha, kottatartó, játék, bútor, bármi) futhatunk bele gyakran jelképes cseretermékekért. Igazi kincsesbánya, ahol a leggyorsabban kommentelőé az elsőbbség, szóval érdemes résen lenni.

A csoport több szempontból is szuper. Mivel csak ajkaiak és Ajka környékiek lehetnek tagok - akik meg tudják oldani a városban a cserét - így általában gyorsan új gazdára találnak a meghirdetett termékek. Másrészt íratlanul is a zero waste szemlélet érvényesül, vagyis az, hogy minél kevesebb hulladék termelődjön a háztartásokban, elvégre, ami nekünk már csak lom, másnak lehet, hogy régóta keresett alapanyag lesz.

(A csoporthoz meghívással lehet csatlakozni, így ha nincs ismerős, akkor érdemes az adminoknak írni. Oppenauer Péterné Tantucz Zsuzsannát vagy Bakos Katalint kereshetitek)

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7717969794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása