Szó-labor

Elektrip – esti laz/(tan)- ulás vagy nosztalgia. Kinek mi.

2022. november 04. - Szántó Renáta

elektrip.jpg

Háború, problémák, covid, megölte, meghalt és celebek. Dióhéjban ez ömlik ránk folyamatosan a médiából. Nem csoda hát, hogy egyre többen érezzük azt, hogy elég. Szükségünk van egy kis levegőre, vagy hírzárlatra. Ahogy Hofi is megénekelte anno, mindenkinek kell egy kis áramszünet. Igaza volt. (Mint oly sok mindenben).

A Szó-laborban mi is követjük a napi történéseket és a közéleti témákat, de a sok negatív, bulvár, silány tartalom helyett arra törekszünk, hogy a jó dolgokat helyezzük fókuszba és értéket adjunk nektek. Szeretnénk hidakat építeni, hogy különböző csoportok egymásra találhassanak, így a közösség jusson mindenkinek eszébe, ahol mindig akad egy segítő kéz, nem pedig a ránk ömlő szenny, ami közömbössé, sőt egymással ellenségeskedővé tesz mindannyiunkat.

Na de most vissza az eredeti gondolathoz. Próbáljunk meg lazítani, hogy majd újult energiával vághassunk neki a következő napnak. Segítségünkre lehet ebben egy meleg takaró és egy jó tejeskávé így ősszel, na meg az M2 (Petőfi Tv)-n késő esténként látható Elektrip című műsor. Igazi felüdülés és üde színfolt a mindennapi stressz és leamortizáló médiatartalmak után az elektrik és trip, avagy az elektronikus és kirándulás szavakból alkotott kompozíció. Az Elektrip a Petőfi rádió Elektrik műsorának hanganyagaira és az MTVA archívumának gazdag képi felvételeire épülő audiovizuális utazás.  A műsor a széles tömegek által kedvelt, minőségi, előremutató zenei irányzatokkal (disco, trap, hiphop, r&b, drum&bass, bass music, house, techno, future sounds) és az archív anyagok felhasználásával, informatív és szórakoztató tartalmat kínál.

Az eddig látott összeállítások engem megfogtak. Tudtátok például, hogy az 50-es, 60-as években belföldi légi közlekedés működött Budapest és Pécs, valamint Budapest és Debrecen között is? Na nekem ez újdonság volt. Akárcsak az, hogy miként készültek a konzervek, vagy éppen hogyan, milyen körülmények között tanultak és gyakoroltak az autóbusz-vezetők a jogosítvány és alkalmassági vizsga megszerzése előtt…

Sok érdekesség, vagy akár ismerős élmény, helyszín köszön vissza a megörökített pillanatokból, lenyomatot adva a korábbi korok divatjából, szórakozási formáiról, munkahelyeiről, mindennapjairól.

Érdemes belenézni, mert itt valóban megelevenedik előttünk a múlt!

Kapcsolódjatok ki és töltekezzetek / nosztalgiázzatok Ti is! 

A videók visszanézhetők itt: https://mediaklikk.hu/musor/elektrip

Borítókép: https://mediaklikk.hu/musor/elektrip

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2417969782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása