Szó-labor

Világító tökfejek és égő fáklyák

Halloween Padragon

2022. november 06. - Rücker Évi

gyj_tok_padrag.jpg

Borzongásból és kacagásból is kijutott a tököknek, mire arcot kaptak... / Fotó: Györkös

A „tök” szó hangzott el a leggyakrabban a padragiak hétvégi programján, amiből már sejteni lehet a rendezvény apropóját. A Padragkúti Művelési Házban november 5-én kerítettek sort a Civil Fórum „Padragkútért” Egyesület tagjai egy „Tök jó nap” megszervezésére, amit fáklyás felvonulással zártak.

A családok evőeszközökkel érkeztek a helyszínre: nem azért, hogy elfogyasszák az ebédjüket, sokkal inkább a tökfaragó verseny kedvéért. Az asztalokat beterítették a kisebb-nagyobb, de mindenképpen kerek, narancssárga sütőtökök, amiket aztán a szorgos kezek nagy igyekezettel változtattak mosolygó, kacagó, vigyorgó vagy éppen félelmetesen vicsorgó tökfejekké. Kétségtelenül az volt a leglátványosabb, amikor töklámpásként világítottak a sötétben.

Aki önmagát is szerette volna átváltoztatni, jelmezbe bújva érkezett, emellett sorba állhatott arcfestésre, hogy a halloweeni hangulathoz illően boszorkányosan félelmetes figurát pingáltasson az arcára. Ám, ha valaki jobban szerette volna papíron kiélni a kreativitását, az a rajzolást, vagy a színezést is választhatta.

A tökfaragó versenyen fantáziadús ötletekkel mutatkoztak be a családok. Az első három helyezés mellé különdíjat is kiosztott a zsűri, de minden elkészült alkotásért - és jelmezért - járt ajándék.

A munka befejeztével mindenkinek jólestek a finom falatok. A kemencében sült gesztenye és sütőtök, illetve az édes aprósütemény is ezt a célt szolgálta, amit a novemberi hideg szélben egy bögre, forró teával kínáltak a vendégeknek. A szeszélyes időjárás a fáklyás felvonulástól sem riasztotta vissza az ünneplőket – igaz, többször újragyújtották a kialudt kis lámpásokat, sőt a fáklyákat is, de nagy élvezettel tették meg a tervezett sétát, miközben kellemesen elbeszélgettek egymással a barátok, ismerősök.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2417971204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása