Szó-labor

Alkoss szabadon, járj terápiára!

Megnyílt az Ajkai Rajzstúdió első kiállítása

2022. november 12. - Rücker Évi

kiallitas.jpg

Alkotások a falon, érzelmek az ablakban / Fotó: Györkös

Jól emlékszem még 2017 novemberére, amikor megtartották első összejövetelüket - akkor még Művészeti Stúdió néven – a Babucsa Civil Házban. Csabai Tibor és Jáger Réka grafikusművészek hiánypótló kezdeményezésükkel a felnőtteknek adtak lehetőséget arra, hogy bevezessék őket a képzőművészet rejtelmeibe. Az eltelt időszak kitartó munkájának szép eredményét Terápia címmel – ami ötödik születésnapjuk méltó ünneplése – bárki megtekintheti az Ajka Városi Múzeum és Fotógalériában. A rögtönzött tárlatvezetéssel egybekötött kiállítás megnyitóján november 11-én jártunk.

Más szempontból is rendhagyónak bizonyult az esti program bevezetése. Csabai Tibor kerülte a hivatalos hangnemet, ehelyett személyesebb és egyszerűbb véleményt, illetve gondolatokat fogalmazott meg. Szavaival nem volt nehéz egyetérteni, hiszen nyíltan beszélt a mindennapokban ránk nehezedő nyomásról, ami alól rendszeres időközönként célszerű felemelkedni és kifejezésre juttatni a bennünk zajló érzéseket, érzelmeket. A szabadság megéléséhez, a kikapcsolódáshoz kiválóan alkalmas egy-egy művészeti alkotás létrehozása. Az alkotó munkában nem csak a felnőttek vesznek részt. Az öt év alatt kilenc tagot készítettek fel művészeti pályára, illetve építészek, reklámgrafikusok lettek belőlük.

Az Ajkai Rajzstúdióban mindenkinek kialakult személyisége és gondolatvilága van, így ebből próbálnak meríteni a foglalkozások során. A grafikusművészek, Tibor és Réka, inkább segítik a csoport tagjait, az edukáció másodlagos. Természetesen tanítják őket rajzolni, miközben elsajátítanak olyan technikákat, amik elsősorban a grafikákhoz kötődnek. Akikhez pedig a festészet áll közelebb, nekik is igyekeznek segítséget nyújtani.

A tárlatvezetésen részletes és alapos tájékoztatást kaptak az érdeklődők a művek elkészítésének technikai tudnivalóiról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr317976500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása