Szó-labor

Fiúk, bronzérmek, Firenze

2022. november 13. - Szántó Renáta

sun-dome1.jpg

Horváth Árpád egyéniben és csapatküzdelemben is bronzéremmel zárta a nemzetközi tornát. Takács András edző büszke tanítványára / Fotó: egyesület

Nem mindennapi versenybe csöppentek és szereztek általa tapasztalatot a Sun-Dome SE karatékái november első hetében, ugyanis nemzetközi megmérettetés várt rájuk az olaszországi Firenzében, ahol a WUKF karate Európa Bajnokságot tartották 21 ország közel kétezer sportolójának részvételével. Városunkat Keller Boldizsár, Horváth Márton és Horváth Árpád képviselte.

Boldizsár és Márton a fiatal versenyzőgenerációt erősítette, mindketten először vettek részt nemzetközi tornán, így izgalomból és élményekből sem volt hiány számukra.

- A rendkívüli létszám miatt a kora reggeltől késő estig zajló, megterhelő versenynapokon sok tanulságos mérkőzést figyelhettek meg tanítványaink, sőt mi több, belekóstolhattak a világ- és Európa bajnokok közötti nem mindennapi légkörbe. Elsőnek Márton kezdte meg a szereplést a 13 évesek között. Kiélezett küzdelemben maradt alul román ellenfelével szemben, így az előkelő kilencedik helyet szerezte meg. Majd Boldizsár, klubunk legfiatalabb versenyzője a 12 éves korosztályban debütált. Kiváló formát mutatva, vezető pozícióból egy nagyon szigorú bírói ítélet következtében esett ki a rendkívül népes  csoportban. A fiatalok hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak és stabilan helyt álltak a magas színvonalú mezőnyben – számolt be a Szó-labornak Takács Miklós, az egyesület elnöke, akitől azt is megtudtuk, hogy nem maradtak érem nélkül a kontinensviadalon, ugyanis Horváth Árpád veterán kategóriában két bronzérmet is szerzett.

Egyéniben a 75 kilogrammos súlycsoportban állhatott fel a dobogó harmadik fokára, miután bravúros küzdelmeket folytatva maga mögé utasította többek között angol, lengyel és olasz versenytársait, a döntőbejutásban csak rutinosabb francia ellenfele akadályozta meg, aki később az első helyen végzett.

Csapatküzdelemben pedig a magyar válogatott rutinos, 36 év feletti tagjaival húzták be a bronzot.

 - Az olasz kirándulás során nem csak a tatami környékén jártak egyesületünk növendékei. Egy szabadnap keretében lehetőség adódott megtekinteni Firenze középkori és reneszánsz látványosságait, valamint egy rövid utazást követően a pisai ferde torony előtt elkészültek a kötelező jellegű "támasztó" képek is – fogalmazott nevetve az elnök.

A kis csapatot Takács András edző kísérte az olasz útra. Büszke tanítványaira és szereplésük alapján kiváló alapot lát ahhoz, hogy az elkövetkezendő versenyeken jó eredményekkel zárjanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr5317977198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása