Szó-labor

Élőlánc az Agórán egy jobb oktatásért

2022. november 20. - szolabor

gyj_tanar.jpg

A gyermekeink, unokáink jövője, boldogulása a tét! / Fotó: Györkös

"Miért élnénk, miért félnénk, ha nem egy álomért? ".

- Teljes szívemből énekeltem ma ezt a dalt szülőkkel, diákokkal, kollégákkal együtt az oktatásért, gyermekeink jövőjéért - fogalmazott egy helyi fejlesztőpedagógus a november 18-ára szervezett ajkai megmozduláson. Városunkban már másodjára tartottak élőláncot szülők, tanárok, nagyszülők és diákok, hogy felhívják a figyelmet az oktatás rossz helyzetére és az akció által csatlakozzanak az országos kezdeményezéshez.

A lista hosszú, így csak kiragadtunk néhányat a problémák közül: a diákok és a tanárok leterheltségén túl gond, hogy egyre kevesebben választják a pedagógusi pályát, így lassan elfogynak a szakemberek, akik gyermekeinket, unokáinkat taníthatnák, fejleszthetnék a jövőben. (Óvodapedagógusokat szinte nagyítóval kell keresni, így nyugdíjas óvónénik, dajkák visszahívásával próbálják a legtöbb helyen enyhíteni a hiányt, vagy megoldani kevesebb emberrel ugyanazt). A szabad tankönyvválasztás is többnyire utópia, akárcsak az óvodák, iskolák megfelelő karbantartása, korszerűsítése, vagy a szakemberek megbecsülése, hiszen egy gyorséttermi dolgozó (különösebb felelősség nélkül - ezt kritika nélkül írjuk) is ugyanannyit, vagy többet keres, mint egy tanár, az erkölcsi semmibevételről nem is beszélve. Holott a legdrágább kincsünk a gyermek, pont ezért az oktatás = befektetés a jövőbe!

korfa.jpg

Beszédes korfa a helyi Bánki Donát Intézményegységből...  / Fotó: intézmény

Kedves óvodapedagógusok (+dajkák, pedagógiai asszisztensek), tanítók, tanárok, pedagógusok, fejlesztőpedagógusok, oktatók, Ti, akik a gyermekeinkért dolgoztok nap mint nap, veletek vagyunk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr5317983126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása