Szó-labor

Nyilvános próbát tartottak a nagy megmérettetés előtt

2022. november 20. - Rücker Évi

gyj_banyasz_ffi_kar.jpg

Ajka egyetlen férfikara újabb és újabb kihívásokat keres, hogy bizonyítson és fejlődhessen / Fotó: Györkös

A Padragi Bányász Férfikórus az érdeklődők számára nyitott főpróbát tartott az ajkai művelődési központban november 19-én. A kórus életében fontos a minél magasabb minősítés elérése, ezért a fiúk már negyedik alkalommal mérettetik meg magukat a Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen.

A háromnapos rendezvény utolsó napján, azaz november 20-án a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban lépnek színpadra. Céljuk, hogy „megvédjék” arany minősítésüket, továbbá kategóriagyőztesként továbbjussanak az úgynevezett nagydíjas versenyre is.

A város egyetlen férfikarának főpróbáján nagyrészt családtagok, zenetanárok, énekesek és a kórus hangzását kedvelő vendégek voltak jelen. A kórusvezető (Vági Károly) arra hívta fel a figyelmet, hogy a darabok között sajnos nem lehet tapsolni, hiszen a versenyen is ez a szabály. Ezt ugyan nem volt könnyű betartani, de a családias előadás közönsége rendkívül fegyelmezetten eleget tett a kérésnek. Így nehéz megállapítani, hogy melyik darab nyerhette el igazán a tetszésüket. (Nekem leginkább a vörös hajú lányokról szóló dal tetszett és a mindig humoros bordalok.) A férfiak szinte le sem vették a szemüket Kanyárné Grünvald Petráról, igaz, másként nem is tudtak volna figyelni a karnagyukra. A zongora mögött pedig Kovácsné Pogány Kinga adta a zenei aláfestést a kórus műsorához.

A versenyen Kötelező darabként Kodály Zoltán (1882–1967) „Jelenti magát Jézus” című művet adják elő. Majd Mendelssohn, Tóth Péter, Farsang Árpád darabokat énekelnek. Remélhetőleg a nagydíjas versenyen is szerepelhetnek majd a délután folyamán. Erre olyan repertoárral készülnek, ami igazán tükrözi a kórus tudását (Franc Biebl - Ave Maria, illetve Carl Orff: Carmina Burana).

Kíváncsian várjuk a minősítés eredményét, nagyon szorítunk a fiúknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr10017983034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása