Szó-labor

Vetélkedő sok derűvel, Tósokberénden

2022. november 22. - Csendesné Bosits Éva

A Tósokberéndért Egyesület több egyedülálló programot szervezett a megalakulása óta.  Az egyik legsikeresebb az őszi általános műveltségi és helytörténeti vetélkedő, amelyet minden évben valamelyik nevezetes névnaphoz kapcsolnak.

Idén november 18-án az induló nyolc csapatból hatot az egyesület tagjai alkottak továbbá két csoport érkezett a katolikus iskolából, ebből látható, hogy vannak a városrészben érdeklődő, mindenre nyitott, gyerekek.

vetelkedo-jatekvezeto.jpg

A remek hangulatról a játékvezető gondoskodott / Fotó: Györkös

Kezdésként Vajai Károlyné egy Márton-naphoz köthető verset mondott el, amelyet az egykori egyesületi tag, a néhai Gróf Károly írt még az első vetélkedők egyikére. Majd Geri Gyula elnök jó hangulatú játékvezetésével kérdések, feladványok sokaságát kapták a versenyzők. Készülni csupán a Csendesné Bosits Éva és Tilhof Endre által írt Külön is együtt című helytörténeti könyv anyagából kellett. A többi kérdésre az évtizedek alatt összegyűlt, megszerzett ismeretek alapján tudták megadni a válasz.

vetelkedo-1.jpg

Kukoricazúzás időre. Itt sokat jelentett a tapasztalat / Fotó: Györkös

A gyakorlati feladatoknak minden évben nagy sikere van, idén egy kosár kukoricából kellett megadott időre lezúzni annyit, amennyit bírtak, majd a mennyiség tömegét lemérve születtek a pontszámok.

Elmondható, hogy minden csapat becsülettel helyt állt és lelkesen oldotta meg a feladványokat, lehetett az irodalmi, zenei, filmmel kapcsolatos, vagy akár egy sudoku kitöltése. A verseny tetőpontja a dalfelismerés, majd a közös eléneklése volt Csorba Tamás közreműködésével.

vetelkedo-2.jpg

A dalfelismeréshez kellett a harmonikaszó / Fotó: Györkös

Első helyezett lett a Martin-ászok, második az Oskolások, harmadik az Ozorai csapat. Jól teljesített a Tósoki Tinik, a Gúnarak, a Tósoxiti, a Retró és a Hetvenkedők csapata. Díjat mindenki egyformán kapott, ezzel is elismerte a zsűri a felkészültséget és a lelkesedést. Külön dicséret illeti a gyerekeket.

A zsűri elnöke a 88 éves Tilhof Endre volt, mellette Dorner László, Nagy Noémi és Csendesné Bosits Éva vett részt a bíráskodásban. Az est legidősebb versenyzője a 86 éves Jáger Sándor, a legfiatalabbak pedig az iskola hatodikosai voltak. A játékvezető munkáját Geriné Váradi Judit segítette.

A remek hangulatú vetélkedőt követően vendégfogadásban részesítették a szervezők a közel 80 résztvevőt. Csendes Róbert vezetésével a disznóvágás füstön tartósított finomságait porciózták és tálalták fel az asszonyok. Majd nagyszerű hangulatú baráti beszélgetésekkel és nótázással zárult az esemény. Ismét bebizonyosodott, hogy igény van erre a tartalmas, izgalmas közösségi rendezvényre Tósokberénden.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2017984662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása