Szó-labor

Filmajánló: Erin Brockovich – zűrös természet

Avagy egy amerikai életrajzi dráma csípős megjegyzésekkel

2022. november 24. - Rücker Évi

zuros_termeszet.jpg

Harcos természet egyedülálló anyaként és a munkában is... / Fotó: részlet a filmből

Az igaz történeten alapuló filmek és regények mindig is nagy kedvenceim voltak, ennek talán az lehet az oka, hogy komolyan érdekelnek az emberek. A kíváncsiságom sosem enyhül, bármennyi élettörténetet végig tudok hallgatni, vagy el tudok olvasni, mert annyira izgalmasnak találom. Képtelen vagyok megunni, hiszen mindenkinek az élete másképpen alakul. A meghozott döntések múltban gyökerező előzményei, későbbi következményei is alakítják az életutunkat, formálják a gondolkodásunkat, személyiségünket. Nagyon sokat lehet tanulni, fejlődni ezekből a történetekből.

A film főszereplője Erin Brockovich is egy inspiráló személyiségű nő, akit Julia Roberts alakít. Szabad szájú és szókimondó – bárhol is van és bárkivel beszél, nem tesz különbséget az emberek között. A modora nem mindig megnyerő, sőt szemtelen, de tagadhatatlanul őszinte. Öltözködése is jól tükrözi az egyéniségét: kissé kihívó, de rendkívül csinos. Irigykedve nézzük ezt a vakmerőséget, sőt, jól szórakozunk csípős megjegyzésein, és egy pillanatig sem ítéljük el túlzott szókimondását. (Talán kimondja azt, amit mi is gondolunk?)

Szenvedéllyel végzi a munkáját, nem csak a saját érdekeit képviseli, hanem másokét is, méghozzá nagyon elszántan. Igazságérzete erős, a végsőkig képes kiállni egy jó ügy mellett és nem sajnálja a belefektetett energiát. Keményen tud küzdeni, határozottan képviseli a véleményét. A gyermekeit egyedül nevelő édesanya ügyvédi irodában áll munkába, ahol egy súlyos ügyre bukkan, ami szinte beszippantja. Erin számára kiderül, hogy egy cég által kibocsájtott káros anyagok súlyos egészségügyi problémákat okoznak a környező lakosság körében. Elszántan nyomozni kezd.

Erin Brockovich a valóságban is létezik és a róla szóló film igaz történetre épül. Ma is küzd a környezetszennyezés ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr9017985090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása