Szó-labor

A Mikulás előestéjén ismét jó volt gyereknek lenni

2022. december 06. - Csendesné Bosits Éva

Annak ellenére, hogy a város több pontján is voltak Mikulásváró ünnepségek, a Traktoros Mikulásnak idén is sok dolga akadt. Mert a gyerekek várják, a Nagyszakállút, ha repülővel jön Lapp-földről, vagy a szomszéd utcából traktorral – idén kettővel is!

Nagy újítása volt a Tósokberéndért Egyesület tagságának, amikor a Tóberfeszt hatására Mikulás előestéjén beindították a kistraktort és azzal pöfékeltek, csilingeltek végig Tósokberénd utcáin a Mikulással és segítőivel. Mindez már 11 éve volt.

a_varva_vart_traktor_megerkezett.jpg

Tósokberéndre ezúttal is traktorral érkezett a Nagyszakállú / Fotó: Györkös

Idén december ötödikére a meghirdetett négy megálló helyett már hat helyen várták a télapót, aki jó humorával mosolyt csalt a gyerekek, a szülők és a nagyszülők arcára. Több, mint kétszáz gyermek kapott csomagot, melynek nagy része az egyesület Mikulásgyárában készült. De az apróságok sem jöttek üres kézzel: verseltek, énekeltek, rajzoltak, színeztek és kis üzeneteket írtak a papírlapokra. Őszinte mosolyuk, vágyakozó tekintetük, illedelmes viselkedésük bizakodásra adhat okot a jövőre való tekintettel.

Szivósné Sári Krisztina, az új telepen, a Tálas utcában szervezte a csomagok helyben készítését és a vendéglátást. Jól jött a meleg tea és a forralt bor, az addigra kissé megázott, átfázott Mikulásnak és segítőinek.

a_mikulast_mindenki_szereti.jpg

A Mikulást mindenki szereti / Fotó: Györkös

A gyermekeken túl a kis csoport tagjai még Noéminek és többnyire nyugdíjas élménytáncosainak is szereztek meglepetést a közösségi házban, amikor harmonikaszóval, énekelve meglepték őket. A Mikulás őket sem hagyta ki a kérdésével: – Jók voltatok gyerekek?

Öröm volt ezen az estén ismét jót tenni. Kicsinek, nagynak, idősödőnek és fiatalnak egyaránt. S, hogy kik tették mindezt? – A két traktorvezető, a harmonikás, a Mikulás és hat segítője, közöttük az egyesület vezetésének néhány tagja az elnökkel együtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr4617995904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása