Szó-labor

Minden a Mikulásról szólt az elmúlt napokban

2022. december 08. - szolabor

miki_rendek.jpg

Az Ajkarendekért Egyesület színjátszócsoportja a Mikulás kesztyűje című előadással örvendeztette meg a kicsiket és a nagyokat a településrész művelődési házában. Az előadás végén nem csak a kesztyűt visszavivő bátor nyuszi, hanem a gyerekek is ajándékot kaptak.  / Fotó: Ajkarendekért Egyesület FB oldala

Csilingelő gyermekhangoktól volt hangos a város az elmúlt napokban, ugyanis a legtöbb településrészen és a belvárosban is tartottak Mikulásváró ünnepségeket. Tósokberéndre traktorral, Ajkarendekre motorral, a Civil házba és Padragkútra kisvonattal érkezett a Nagyszakállú, de volt ahol Mikulások futottak, hogy megajándékozzák a velük találkozókat.

Akárcsak a többi helyen, úgy Bakonygyepesesen és az Agórán is öröm (néhol némi ijedtség) csillogott a kicsik szemében, de ennek ellenére bátran nyújtották át a saját maguk készítette ajándékokat, rajzokat öreg Barátjuknak.

miki_gyepes.jpg

Bakonygyepesen egy ifjú manó segítette a Nagyszakállút "munka közben" /Fotó: Ajka-Bakonygyepesi krónika FB csoport

Mivel a Mikulás szerint 100 év alatt mindenki gyermek, így a szülők és a nagyszülők sem maradhattak ki a mókából. A közös éneklés, verselés, kézműveskedés és fotók készítése felmelegítette az átfagyott szíveket, akárcsak a kínált forralt bor, vagy pálinka az egyes közösségi tereken.

Az ajándékozást és a műsorokat (színdarab, dalolás) mindenhol számos Mikulás-segéd (rénszarvas, krampusz, manó) koordinálta a háttérből, de szívesen tették, hiszen nincs is jobb annál, mint amikor az ember mosolygó, ölelkező, az időt együtt töltő családokat lát.

December a csodák hónapja, ilyenkor bármi megtörténhet! Merjünk hinni benne!

Betekintés az ajkai Mikulás-programokba:

Ajkarendek

Tósokberénd


Civil Házas Mikulás:

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2417997504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása