Szó-labor

Karácsonyi koncert a Katánggal

2022. december 16. - Rücker Évi

katang.jpg

Az ajkai művelődési központ színházterme vidámságtól volt hangos, ugyanis a Katáng együttes „Itt van a szép, víg karácsony” címmel adott gyermekkoncertet december 14-én.

Műsorukat nagyrészt karácsonyt idéző megzenésített versekből állították össze, magyar költőktől. Köztük voltak közismertek, mint József Attilától a „Betlehemi királyok”, Dsida Jenőtől az „Itt van a szép, víg karácsony”. Több ismeretlen dal is felcsendült, melyek Gazdag Erzsi, Horgas Béla, Tóthárpád Ferenc, Bujáki Lívia, Jánky Béla, Blaskó Virág Márta, vagy éppen Kiss Dénes költeményei.

Komolyan vették a szórakoztatást, amibe az óvodásokból és kisiskolásokból álló közönséget is bevonták. Mint tudjuk, a gyerekek igazán őszintén nyilvánítják ki a véleményüket, így nem árt a kedvükben járni, főképpen, ha a vidámság és a nevettetés a cél. Szerencsére ebben nem is volt hiány, sőt a csemeték annyira belejöttek az éneklésbe, hogy a „Kis karácsonyt” már a tisztelt publikumtól hallhattuk. Felébresztették Tóbiást, az óriást, akinek még azt is sikerült elmagyarázniuk, hogyan ünnepeljük a karácsonyt. Közösen énekeltek a fákról, megetették a kis cinegét és megették Napanyó fánkját. Néhány bátor kislány és kisfiú kipróbálhatta magát a színpadon, mint betlehemi király, vagy csillag. Kisebb hangszerekkel is részt vettek a produkciókban, amihez csengőket szólaltattak meg. A műsorban az értékközvetítés, a természet szeretetének átadása fontos szerepet kapott.

A zenekar tagjai izgalmas hangszereken játszottak. Chilton Flóra (kelta hárfa), Karczúr Csilla (tangóharmonika), Misik Zoltán (nagybőgő), Farkas Péter (ének, gitár), Kas Bence (ének, ütős hangszerek).

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8918003162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása