Szó-labor

Kisvárosi lány Londonban - Kürtőskaláccsal és lángossal hódít Niki

Egy falat Magyarországért járnak hozzá

2022. december 17. - szolabor

niki.jpg

Vörösmarty Nikolett, a Chimney Cake Paradise tulajdonosa / Fotó: pillanatkép a Heti Napló videójából

Manapság talán már nincs olyan ajkai ember, akinek ne lenne minimum egy, de inkább több rokona, barátja, vagy éppen ismerőse külföldön. Van, aki csak szerencsét próbál Magyarországon kívül, más kihívást keres, sokakat pedig a jobb boldogulás iránti vágy hajt a határokon túlra. Egyesek hamar hazajönnek, mások maradnak, még évek múltán is. Az alábbi videóban szereplő ajkai hölgy megtalálta a számítását férjével együtt, Londonban.

Ismerjétek meg Vörösmarty Nikolettet, aki városunkból indult. Sokunknak ismerősen csenghet a neve, hiszen az egyik (már megszűnt) belvárosi étteremben volt szakács. Most pedig a saját vállalkozását űzi az angol fővárosban. Maradt a szakmájánál, de azért van egy kis csavar a történetben, hiszen maga mögött hagyta a konyhák bezártságát, az utcán nyitott standot, ahol kürtőskalácsot és lángost, illetve időnként "tipikusan hazai" süteményeket árul.

A vele készült riport a Heti Napló Sváby Andrással című műsorban ment le néhány napja. Berecz Péter anyagát láthatjátok.

Niki további sok sikert kívánunk a munkádban! Persze Ajka azért mindig hazavár ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr9618004098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása