Szó-labor

Nosztalgikus adventi várakozás Bódén

2022. december 19. - Rücker Évi

A Bódéi Közösségi Ház és környezete volt a színhelye a városrész adventi gyertyagyújtásának, amit a Nosztalgia Klub szervezett december 17-ének szeles délutánján. Vendéglátás, hangulatos zene és éneklés színesítette az összejövetelt.

A programon elsősorban a környékbeli szervezetek, nyugdíjas klubok tagjai vettek részt. Az időjárás kissé barátságtalannak bizonyult, ennek ellenére a szabadtéren feldíszítették az önkormányzattól kapott fenyőfát. Utassy István emlékeztetett a gyertyagyújtás hagyományára, az adventi időszakra. A Jubilate Nőikartól karácsonyi népénekeket hallhattak a jelenlévők. (Karai József feldolgozásában: „A kis Jézus megszületett”, „Csordapásztorok”, „Fel nagy örömre”)

gyj_bode1.jpg

A klubterem feldíszítéséről és a bőséges vendéglátásról a szervezők gondoskodtak. Sokan voltak kíváncsiak az ünnepi programra, a helyiségben elfogytak az ülőhelyek. Ha már karácsony, természetesen az ajándékozás sem maradhatott el. A Jubilate Nőikar tobozmanókkal és karácsonyi üdvözlőlapokkal viszonozta a figyelmes vendéglátást.

Környékbeli fiatalok is szerepeltek a műsorban: Herbent Bence és Zalán testvérpár trombita duettet adott elő („Csendes éj”). A Jubilate Nőikar tagjai, Hartinger Nándorné karnagy irányításával, kedves énekléssel ölelték körbe hallgatóságukat. Zenei kísérettel kellemes, ünnepi hangulatot teremtettek a népszerű és ismert dalokkal. Változatos repertoárjukban többek között szerepeltek: „Adventi hírnök”, „White Christmas”, „Ünnepek ünnepe” (Bojtorján), „Karácsony ünnepén” (svéd népdal feldolgozás), illetve Soltész Rezső és Boney M szerzeményei. Majd Rénes Imre tangóharmonikájával szórakoztatta a helyieket.

2222.jpg

Szimeiszter Imre szervezőtől megtudtuk, hogy hagyományteremtő jelleggel indították útjára programjukat, a továbbiakban szeretnének aktív rekreációs tevékenységet folytatni. Céljuk az aktív időskor, a közösségi élmény megteremtése. Várják az ötleteket a fiataloktól, a civil lakosságtól is – nyitottak a megkeresésekre, az újszerű kezdeményezésekre. Közös erdei kirándulásokat is terveznek, ismeretterjesztéssel gazdagítva.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr6818005268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása