Szó-labor

Bódéi családi nap sok fiatal szervezővel és résztvevővel

2023. szeptember 01. - Rücker Évi

Fantasztikusan jól sikerült a bódéiak nyárbúcsúztató családi napja augusztus 25-ének forró délutánján. A Bolgárkert fái és a felállított sátrak adtak némi enyhülést a vendégeknek - na meg a hűtött italok, amik a nap végére el is fogytak. Maroknyi, de annál lelkesebb és elszántabb, fiatal szervezőcsapat dolgozott, illetve dolgozik azon, hogy Bódén újra legyenek közösségi programok. Ezt segítette az Ajkarendekért Egyesület, akikkel közösen vesznek részt a Modern Ajka programsorozatban, emellett komoly anyagi támogatást nyújtott a rendezvény sikeréhez a Bódéért Hagyományőrző Egyesület.

Horváth Károlynak, a Bódéért Hagyományőrző Egyesület elnökének külön gratulált a bódéi közösség a Magyar Arany Érdemkereszt elismeréshez, amit a közelmúltban vehetett át a szakember. Dorner László alpolgármester nyitotta meg a rendezvényt, aki méltatta a szervezők munkáját.

img_1_1693601395143.jpg

A színpadot ezután a dr. Horváthné Baráth Piroska edző által vezetett Dinamik Rock and Roll Klub Ajka növendékei foglalták el, akik felpörgették a hangulatot. Őket követte a csodaszép hangú Bóka Viktória, a Pápai Musical Stúdió énekese. A fellépők sora ezzel nem ért véget: a Táltosok Társulata vásári komédiával készült a vendégek szórakoztatására, majd az Ajkai Aerobik SE csoportja hajlékony lányai mutatták be produkcióikat. Rénes Imre tangóharmonikájával varázsolt zenét a színpadra – majd egész estig vidám dallamokkal szórakoztatta a jelenlévőket különleges hangszerével.

Az összefogás jellemezte a teljes délutánt felölelő változatos szórakozási lehetőséget. A szervezőknek csak gratulálni lehet a remek, vidám, sokszínű programhoz, ahol a gyerekek felszabadultnak érezhették magukat.

Sok család látogatott el a Bolgárkertbe, a nagy területen azonban mégsem volt zsúfoltság, minden gyerkőc kifutkározhatta magát. A szülők pedig pontosan tudják, hogy minél maszatosabb a csemete, annál boldogabb, hiszen ez annak a jele, hogy belefeledkezett a játékba. Ehhez a mindig népszerű arcfestés is hozzájárult, a Te Számítasz Egyesület jóvoltából. Emellett bőven válogathattak más kísérő program között a családok. A Molnár Gábor Műhely Alapítvány, a Bakonyi Csillagászati Egyesület, a Lángos Bár, a Terepíjász Egyesület és a Rendeki BMX- Cross Sport Egyesület – akik jelenlétükkel, programkínálataikkal színesítették a hétvégét.

Emellett számos ajkai cég, szervezet támogatta a rendezvényt. A színpadot a művelődési központ, a hangosítást az Ajkarendekért Egyesület biztosította, a Csingervölgyért és a Kristályvölgyért Egyesület pedig különböző eszközökkel segítette a lebonyolítást.

A gyerekek órákat tudtak eltölteni ugrálással, csúszdázással, amiről a Légvárvarázs gondoskodott. A lovaglási lehetőséget is örömmel próbálták ki a csemeték.

A jó egészség fontos érték, ebben hisz a VSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium is, akiknek a diákjai egészségügyi mérésekkel, tanácsadással válaszoltak az érdeklődő kérdésekre. A kertészet gondnokát, Kovács Tibort sem kell már bemutatni talán senkinek, aki kerti sétára, teakóstolóra invitálta az érdeklődőket.

A játékos délután legfiatalabb résztvevői pecsétgyűjtő lapjaikkal járták a helyszíneket, amelyekért cserébe játékokat, plüss állatokat kaphattak az információs pultnál.

Összességében egy nagyon színes, jó hangulatú délutánt tölthetett el minden család a Bolgárkertben, amit remélhetőleg jövőre megismételnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8018204259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása