Szó-labor

Generációk ünnepeltek a meseparkban

2022. december 20. - Csendesné Bosits Éva

„Karácsonyi rege / Ha valóra válna, / Igazi boldogság / Szállna a világra.” Ady Endre százhúsz évvel ezelőtti kívánsága nemhogy nem vált valóra, de világégések, politikai csatározások sora még bonyolultabbá tette a népek együttélését.

Dorner László alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket / Fotó: Györkös

A karácsonyi mondakör ünnepeit beárnyékolják a járványok, a véres háborúk, az anyagi nehézségek, de a legnehezebb időkben sem marad el a megemlékezés. A közösségek tagjai mindennek a dacára együtt ünnepelnek. Évek óta itt Ajkán is számos helyen, de a legnagyobb összefogással a Kossuth iskola előtti parkban gyűlnek egybe a generációk, az óvodástól a nyugdíjasig.

ili-2.jpg

Üveges Nyugdíjas Klub szorgos asszonyai / Fotó: Györkös

Dorner László alpolgármester, képviselő hívó szavára az Ajka Városi Óvodák Vizikék és Zöldikék Óvodája, a Molnár Gábor Műhely Alapítványtól Csényi Tímea és a Nevesincs Zenekar szórakoztatta műsorral december 20-án délután az összegyűlteket, akik forralt borral, teával fűtötték fel testüket a hideg téli szürkületben. Karácsonyi süteményekről az Üveges Nyugdíjas Klub és Szimeiszter Imréné gondoskodott.

dorner-gyerekek.jpg

Zöldikék Óvoda apróságai / Fotó: Györkös

A Kossuth iskola és a Frankel Leó utca közötti térséget karácsonyi meseparkká varázsolták Dorner László barátai, amely teljes pompájában január 3-ig látható. A nagy sikert aratott figurákat, mesealakokat Ozorai Sándor festette, de igazi állatokat is lehetett simogatni a bátrabb gyerekeknek, sőt lovaskocsira is felülhettek, amely mindig nagy élmény, hiszen napjainkban ez a jármű is kimegy a közhasználatból.

Ismét sok jó ember összefogásával valósult meg ez az óvárosi program. Remélhetőleg nem csak ezen az estén lakott szeretet a szívekben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr318007158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása