Szó-labor

Élménybeszámoló: a Tiszta Forrás Családi Bölcsődében jártunk

2022. december 24. - Rücker Évi

bolcsi2.jpg

Amikor gyerekünk születik, úgy érezzük, villámgyorsan elkezd cseperedni, majd egy-kettőre azon kapjuk magunkat, hogy újra kopogtatunk valamelyik munkáltató ajtaján. Azt is észrevehetjük, hogy már nem vagyunk elegek a gyerkőcnek, szüksége lenne a többi csöppség társaságára is. Előfordul, hogy a pocakban ott van már a kis tesó, így anyukának bizony megduplázódnak a feladatai. Az édes teher egyszer csak megszületik és már két kicsivel éjszakáznak a szülők.

A helyzetek tehát sokfélék, jól jöhet ilyenkor egy kis segítség, ahol családias a környezet, barátságos, nyugodt a légkör – mintha csak egy másik családba csöppenne a kisgyerekünk. Hiszen egy szülő akkor nyugodt, ha a gyerekét biztonságban tudhatja. Így tud igazán koncentrálni az otthoni, vagy a munkahelyi elfoglaltságaira is.

Erre lehet kitűnő választás az idén nyáron nyílt, ajkai családi bölcsőde, ahol kicsit több gyerek játszhat együtt, mint otthon. A családi házból kialakított Tiszta Forrás Családi Bölcsődében két csoportra van engedélye a fenntartónak. Csoportonként nyolc apróságot tudnak fogadni, ahol két elhivatott kisgyermeknevelő és egy dadus gondoskodik a gyerekek jóllétéről. Az ebédet naponta szállítják nekik, de a többi étkezésről helyben gondoskodnak. A konyhában készül az ízletes és változatos reggeli, tízórai és az uzsonna is.

bolcsi3.jpg

A munkatársak között teljes az összhang, kedvesek és mosolygósak. Fenntartójukkal is volt szerencsénk találkozni, aki maximális bizalmat szavazott nekik. Szerinte ártalmas lenne beavatkozni a munkájukba, hiszen miért kellene elrontani azt, ami jó? És valóban, csak egyetérteni tudtunk ezzel fotós kollégámmal együtt. Nem mintha szakemberek lennénk e területen, de a lelkesedés és a gyerekek kiegyensúlyozott viselkedése ezt támasztotta alá. Nyugodtan eljátszottak egymással és kisgyermeknevelőikkel – Beával és Kittivel - a „totyogós” csemeték.

Látogatásunk persze nem volt véletlen, ugyanis mézeskalács sütésre érkeztünk. A képek árulkodnak róla, ahogy az édes masszából szorgos kis kezek szaggatják, díszítik a karácsonyi figurákat. Hamarosan betöltötte a teret a mézes-fűszeres illat. A meghitt hangulathoz hozzájárult a csendes karácsonyi zene és a feldíszített fenyőfa fényei. (Az ebédelést ezúttal kénytelenek voltak kicsit rugalmasabban kezelni, hiszen ki tudott volna ellenállni az illatos aprósüteménynek?)

bolcsi1.jpg

Melegséget és biztonságot sugárzó, szeretetteljes légkör veszi körül az 1-3 éves kisgyermekeket. És jöjjön most néhány gyakorlati információ. A családias környezeten túl, más is lehet vonzó a szülők számára. Munkáltatói igazolás nem feltétele a szolgáltatás igénybevételének. A szülők emellett igényelhetik a Magyar Államkincstártól a „Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatását”, ami havonta 40.000 forintot jelenthet. A Tiszta Forrás Családi Bölcsőde facebook oldalán minden további információt megtalálnak az érdeklődők, ami a térítési díjakkal, vagy a bekerülés feltételeivel kapcsolatosak.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr1218009400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása