Szó-labor

Akaliban a vadkacsák inkább kedvesek, mint vadak

2023. január 09. - Csendesné Bosits Éva

Amikor egy hete a számok birodalmában telnek el a napok, szükség van egy kis kikapcsolódásra, különösképpen, ha itt a tél közepén enyhe az időjárás, akkor legjobb, ha útra kel az ember gyereke.

ketto_kacsapar.jpg

Ezt választottuk mi is január 8-án. Kis sétát tettünk a balatonakali strandon, ahol a kisgyerekes családok, nyugdíjas párok szívták magukba a Balaton illatát és a fák alatt a vadkacsák is csoportokba verődve élvezték a tavaszt a télben. Nem repültek szét, elfogadták az emberek közelségét.

mar_a_vizben.jpg

Kis idő múltával két récepár odatotyogott a vízparthoz. Egy darabig csak nézelődtek, latolgatták, hogy repüljenek a vízbe, vagy maradjanak a parton napfürdőzni? Aztán az egyik tojó felröppent, majd a párja is utána és máris a víz habjain ringatóztak. Ezt látva szép sorjában a csoport többi egyede is vízre szállt. Mégiscsak a víz az ő életterük. 

dem_tabla.jpg

 

 

Aki Akaliban jár, annak örömest ajánljuk a strand folytatásában (nyugati irányban) kialakított Akali halösvényt, ahol a táblák előtt megpihenve megismerhetik a Balatonban található halállomány egy részét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7218021762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása