Szó-labor

A Padragi Bányász Férfikórus szereplése a kultúra fővárosában

2023. január 21. - Rücker Évi

Ünnepélyesen köszöntött be a tél ezen a hétvégén. Megnyílt a régóta várt Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 rendezvénysorozat. A megyeszékhely belvárosában, a sűrű hóesésben több helyszínen fogadták a látogatókat. Az ajkai kórusok közül a Padragi Bányász Férfikórust érte az a megtiszteltetés, hogy felléphettek a jeles eseményen január 21-én.

vp1.jpg

Buborékban a kórus / Fotó: Rücker Évi

Az Óváros téren összegyűlt, részben ajkaiakból álló közönség kíváncsian várta, vajon melyik énekkar tölti meg az átlátszó és fűtött „buborékot”, ami - igaz ugyan, hogy némileg elszeparálta a fellépőket - jó szolgálatot tett az énekesek hangszálainak és hangszereinek a hideg, csapadékos időjárással szemben.

Az idén fél évszázados jubileumát ünneplő, Kanyárné Grünvald Petra által vezényelt férfikórustól ezúttal is színvonalas műsort hallhattak a jelenlévők. Magyar zeneszerzők műveit énekelték. Igyekeztek ízelítőt adni változatos repertoárjukból, ezért komolyabb hangvételű és vidámabb, ritmusosabb dalokat is válogattak a közönség szórakoztatására. (A teljes produkció: Bárdos Lajos: „Hej, igazítsad jól a lábad”, Fasang Árpád: „Bordalok”, Gárdonyi Zoltán: „Jere bé violám”, Karai József: „Kecskeméti toborzó”, Kocsár Miklós: „Jó szánút”, Kodály Zoltán: „Karádi nóták”, „Táncnóta”, Liszt Ferenc: „Magyar ünnepi dal”.)

vp3.jpg

Ragyogj! installáció Veszprémben / Fotó: Rücker Évi

A kórus tagjainak is új élményt jelentett ez a szereplés, mert nem lehettek biztosak abban, hogy a közönség mennyire hallja őket a buborékon keresztül. A technikának köszönhetően azonban ez nem jelentett problémát, kiváló volt a hangzás, a jelenlévők zavartalanul élvezhették a férfihangokat.

 

vp4.jpg

Fényfestés díszíti a Kossuth utcát / Fotó: Rücker Évi

A januári égbolt időközben egyre sötétebb lett. A lámpák fénye megvilágította a kergetőző hópelyheket, így szép látványban gyönyörködhettek a sétálók. Az épületek színes, tarka fényben úsztak. A kirakat mögül, a terek közepéről zenészek és néptáncosok szórakoztatták a csoportosuló, feltöltődni vágyó embereket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr5018031522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása