Szó-labor

A Plazma Center kultúra napi meglepetése a Városi Könyvtárnak

2023. január 22. - Rücker Évi

A kultúra, az irodalom kiemelkedően fontos az életünkben, az emberiség tudását, bölcsességét a könyvekben találjuk. Ebben hisznek azok az emberek, akik rendszeresen olvasnak, a könyvtárak állományában válogatnak, vagy más módokon támogatják az intézményt. Az ajkai Plazma Center úgy döntött, hogy az Új Könyvtárat az Ezredfordulóra Alapítványt támogatja. A további együttműködés reményében rövid találkozójukra a Magyar Kultúra napjához kapcsolódva, január 20-án került sor az Ajkai Városi Könyvtárban.

Makkosné Benke Judit könyvtáros, kuratóriumi tag elmondta, hogy Utassy Istvánné Irénke hozta létre az alapítványt azzal a céllal, hogy emeljék a könyvtári szolgáltatások színvonalát.

Az elmúlt 25 évben azt a célt követték, amit az alapításkor meghatároztak: igyekeztek egyre barátságosabbá, otthonosabbá, korszerűbbé tenni a könyvtárat. Ennek érdekében informatikai fejlesztéseket hajtottak végre, bútorokat szereztek be és új polcok kerültek a felnőtt és a gyerek részlegre egyaránt. Az alapítvány támogatásával zárható ruhatári szekrényeket is vásároltak. A könyvtár rendezvényeit rendszeresen támogatják, legutóbb a legsikeresebb rajzpályázatukra (Diótörő) vásárolták meg a gyerekeknek szánt értékes ajándékokat. Minden esetben a könyvtár igényeit tartják szem előtt.

plazma_konyvtar.jpg

Az alapítvány bevételei nagyrészt az 1 százalékos személyi jövedelemadó felajánlásokból származnak. Azt is megtudtuk, hogy az alapítás óta eltelt időszakban a Plazma Centertől kapták az eddigi legmagasabb, egyösszegű pénzadományt. Nagy örömmel és hálával fogadták a 100.000 forintot, amit terveik szerint a Bogáncs gyermekkönyvtár eszközbeszerzésére fordítanak majd.

Nagy Annamária, az ajkai Plazma Center vezetője elárulta, hogy a januári pénteki napokon a kultúrát helyezték tevékenységük fókuszába. Egy olvasósarkot is kialakítottak plazmaadóiknak, hogy még hasznosabbá tegyék az eltöltött időt. Nagyon fontos számukra az egészség és annak védelme, így az olvasásra, a kultúrára is úgy próbál tekinteni, mint egyfajta terápiára, ami gyógyító erővel vértezi fel használóját.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7918031574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása