Szó-labor

Egy éve némák a harangok Tósokberénden

2023. február 05. - Csendesné Bosits Éva

Már egy éve, február 5-én égett ki a a tósokberéndi templom tornya, amelyben az ott lakó három harang is áldozatul esett.  Azóta hallgatnak.

a_leemeles_percei.jpg

Az elrepedt harangok újraöntésre várnak / Fotó: Györkös

Nem hívnak imára, szentmisére. Nem ébresztik a környék lakóit, hogy a reggeli „Úrangyala” imával áldást mondjanak a napra. Kondulásukkal nem hívják ebédre a falu apraját, nagyját, hogy kicsit megpihenve további erőt kapjanak a nap hátralévő részében. Nem kondulnak a harangok este, hogy hálát adjanak a kapott kegyelemért. Nem csendítenek, ha valakit magához szólít az Úr, hogy a lelki üdvéért imát mondjanak az ismerősök, a falu lakói. Pénteken sem csendülnek meg a harangok Jézus kereszthalálának a tiszteletére.

Tósokberénden most a harangok kondulása nélkül mondanak imát, hogy mielőbb megszólaljanak a lakói számára oly kedves hangok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr9718041808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása