Szó-labor

Maci-napi ölelés a Somvirág csoportban

2023. február 05. - Rücker Évi

maci1.jpg

Bújj, bújj medve, gyere ki a gyepre... - indulhat a macitánc? / Fotó: Györkös

A Vizikék Óvoda Somvirág csoportjában már évek óta szokás a Maci-nap ünneplése, pontosabban a Maci hété. A gyerekek ekkor végre bemutathatják az óvodát a játékmackóiknak, de magukkal vihetik otthonról a mesekönyveiket is, illetve minden macis tárgyukat. Mint köztudott, február 2-án ünnepli a katolikus egyház gyertyaszentelő Boldogasszony napját. A népi hiedelem szerint ekkor bújik elő a medve a barlangjából. Hosszú telünk lesz, ha meglátja az árnyékát, de visszabújik, amennyiben fagyos az idő. Ha lehet még bízni a megfigyelésekben, várnunk kell a tavaszra, hiszen napsütés és enyhe idő jellemezte az év második hónapjának második napját.

Az óvodapedagógusok az ovisokkal közösen helyezték el a csoportszobában a játékokat, a bábokat és a mesekönyveket. Saját kiállításukon a változatos színű és méretű szőrmeállatkák mellett többek között szappantartók, bögrék, gyertyák, kerámia figurák, hátizsák, Micimackós ruhakönyv, társasjátékok és álarcok is szerepelnek. Az óvónők szerint ennyi brumit eddig még nem látott a Somvirág csoport. A gyerkőcöknek különösen a kólát szorongató medvebocs nyerte el a tetszését.

A kiállítás köré a szakemberek komplex, átfogó foglalkozásokat állítottak össze, hangsúlyt fektetve az érdekességekre, az ismeretterjesztésre. Az eddigi tapasztalat szerint számtalan kérdésük van a gyerekeknek, lelkesek, aktívan vannak jelen, érdeklődőek.

maci2.jpg

Kis maci, nagy maci, mindenhol maci - avagy fókuszban a medve / Fotó: Györkös

A vegyes csoportos csemeték nózijára kis foltocska került, így még inkább beleélhették magukat a macis körjátékokba, dalocskákba. Az ovis bocsok megtornáztatták végtagjaikat, utánozták a medvék cammogó, lomha járását. Érdeklődve hallgatták mennyiféle medve él a Földön, hogyan gondozzák a kicsinyeiket, mi mindennel táplálkoznak.

A mai szülők, nagyszülők még jól emlékezhetnek Füles mackóra, akinek a rövid, bájos kis kalandjai esténként szórakoztatták a legkisebbeket. Az internetnek és egy laptopnak köszönhetően ezt az élményt is átélhették az ovisok.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr5518041494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása