Szó-labor

Játéktér az egész világ? Majdnem. De a sportcsarnok biztosan az…

2023. február 08. - Szántó Renáta

Önfeledt duruzsolás és gyerekzsivaj töltötte be a városi Sportcsarnokot február 5-én egész nap, ahol vidámságtól és mozgástól kipirult arcokból sem volt hiány a Sportváros Nonprofit Kft. és Légvárvarázs közös kooprodukciójának hála. Az első alkalommal megszervezett, farsangi Játékaréna névre keresztelt rendezvény jól vizsgázott az ajkai családok körében, de a szervezők is pozitív tapasztalatokkal zárták a napot.

A megkérdezett szülők mindegyike elégedetten konstatálta, hogy csemetéje kellően elfáradt a nagy élményszerzésben, így sokan már most várják a folytatást, hiszen nagy kincs, ha kulturált, biztonságos környezetben adhatnak élményt gyerkőceiknek. Főleg egy-két lakásban töltött esős nap után…

jatek2.jpg

Jó móka a légvár, ahol csúszni, mászni lehet... / Fotó: Györkös

A megújult Sportcsarnok erre remek teret biztosít, hiszen számtalan játéknak adhat otthont a későbbiekben is, a szervezők kreativitásának hála. Ezúttal nyolc légvár, ügyességi-fa játékok, főzősarok, rajzasztal, szivacs építőkockák és óriás jenga várta az izgő-mozgó aprónépet. Aki megéhezett, megszomjazott, az a büfében gyűjthetett ismét energiát. A szemfülesek az ajkai sportcsapatok kabalaállatával, Green Bulleeval is fotózkodhattak.

Bármerre nézett az ember, mosolygó, nagyon aktív gyerekeket, vagy együtt játszó családokat látott, a felszabadult időtöltésnek tehát nem volt gátja. A program főszervezője, Székely István is megerősítette mindezt. Szerinte fontos, hogy a családoknak minőségi szórakozási lehetőségeik legyenek helyben, de vérbeli kézilabdás szakemberként azt is hangsúlyozta, hogy tapasztalják meg a sportcsarnok varázsát a kicsik, miközben élménydús játékok veszik körül őket. A Légvárvarázs megálmodója, az ajkai vállalkozó, Szabó Miklós a gyerekek lelkesedését és szeretetét emelte ki, amit az élményekért cserébe adnak. Hálás értük, hiszen ez mutatja, hogy elégedettek az általa nyújtott szolgáltatással, aktív időtöltéssel, amit 23 éve fejleszt, figyelembe véve az igényeket.

jatek3.jpg

Vajon ki nyert? / Fotó: Györkös

A minőségi szórakozás innentől helybe jön az ajkai és környékbeli családoknak, ugyanis a szervezők arra jutottak az első rendezvény alapján, hogy bizony nagy igény van az ilyen jellegű programokra, ahol a kisebbek és nagyobbak is jól érezhetik magukat együtt, de a felnőttek beszélgethetnek, szusszanhatnak is egy rövidet, míg a gyermekük játszik, ezért további 5 alkalommal hirdetik meg a Játékarénát a tavasz folyamán, tematikus érdekességekkel megtűzdelve.

Naptárat, tollat előkészíteni, mert a dátumokat mi tesszük közzé elsőként a Szó-laborban! Játékra fel február 19-én, március 15-én és 26-án, illetve április 10-én és 23-án.

A tavaszi programsorozat után a nyári időszakra is terveznek már programokat, táborokat, ezekről később fognak részletesen tájékoztatni.

jatek4.jpg

Csoportos csúszás? Igeeen! / Fotó: Györkös

Székely István szerint meghatározó lehet a gyermekek életében, ha a sport környezetét már egészen kicsi korban megtapasztalják, hiszen ezeken a vidám napokon ott játszhatnak, ahol a “nagyok” sportolnak, később az ismerős hely pedig remek motivációként szolgálhat, hogy a mozgás valamely formája mellett döntsenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr8618043860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása