Szó-labor

Kórusfarsangoltunk!

2023. február 20. - Csendesné Bosits Éva

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár színházterme zsúfolásig megtelt február 18-án délután a Kórusfarsang idei rendezvényén.

osszkar.jpg

Összkar zárta a zenés, szórakozást / Fotó:Györkös

Tíz éve (2021-ben a Covid miatt elmaradt) Hartinger Nándorné ötlete nyomán indult útjára ez az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő zenés program. A város öt nagy kórusa közül három, az Ajkai Pedagógus Női Kar, a Cantabile Vegyeskar és a Jubilate Női Kar mutatta be szórakoztató műsorát Parrag Leonóra műsorvezetésével.

Mielőtt elkezdődött volna a móka Dorner László alpolgármester köszöntötte a szereplőket és a nézőket. A kórusokról elismerően szólt, hogy minden nagyobb eseményen lehet rájuk számítani. Az adventi időszak pedig elképzelhetetlen nélkülük. Majd a farsanghoz köthető ismert és kevésbé ismert népszokásokról hallott tőle a nagyérdemű.

cantabile.jpg

Elsőként a Cantabile Vegyeskar tematikus műsorát láthatta a közönség, amelyben a közlekedési eszközöké volt a főszerep. A kórust Eisennágel Erika tanította be, aki elvegyült az énekesek között. Zongorán a világot járt sokszínű zenész Arany Ákos kísért.

pedaagogus.jpg

A folytatásban az Ajkai Pedagógus Női Kar színvonalas slágerválogatást adott elő Petheő Balázsné Éva és Cserháti Csilla betanításában és vezényletével. Zongorán a színészi adottságokkal is rendelkező Vörös Jánosné Klári kísérte a kórust.

jubilate.jpg

Harmadikként a Jubilate Női Kar olykor a szívet melengető összeállítását hallhatta a nagyérdemű Hartinger Nándorné karvezetésével. Zongoránál náluk is az állandó kísérő Vörös Jánosné Klári ült, de nem akárhogyan; mint egy hosszú hajú bombázó!

Rendkívül változatos műsorral készültek a kórusok. Minden elismerést megérdemelnek, hiszen a hagyományos kórusmuzsikán túl kellett megtanulni, begyakorolni és közönség elé vinni a látszatra könnyed, népszerű slágereket. Néhány üde színfoltban is lubickolhattak a nézők. Így kiemelkedett Ramasz László nívó díjas táncos és koreográfus, párjával Katona Boglárkával.

Remek hangulatot teremtett mindhárom kórus, nem egyszer a nézők is dalra fakadtak, hálájukat pedig többször felhangzó vastapssal fejezték ki. Pár napig a hallgatóság bizonyára az elhangzott dalokat fogja főzés közben, vagy a fürdőszobában dudolászni.

Ezen a délutánon jó volt kicsit megfeledkezni a mindennapi gondokról, a földrengésről, a háború okozta borzalmakról. Köszönjük!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr1118053352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása