Szó-labor

Beszámoló tiszteletadással a flottánál

2023. február 21. - Csendesné Bosits Éva

A Nagy László Városi Művelődési Központ és Könyvtár József Attila utcai épületében tartotta az Üveggyári Ifi Flotta február 17-én az évértékelőjét, a 2022-es év tevékenységéről.

evezes_a_csonakazo-ton.JPG

A túrák alkalmával fontos a családi kötelékek erősítése

A Magyar Gyermek és Ifjúsági Flotta Százhalombattán működő tagszervezeteként működő csoport ajkai vezetője, (2017 óta) Németh Ferenc köszöntötte a megjelenteket, majd Ozorai Sándor tiszteletbeli elnök a szokásához híven mozgóképes értékelőt tartott, hiszen a bakancsos túrák, evezések, horgászások alkalmával szinte minden főbb mozzanatot megörökít évtizedek óta, amelyet most is örömest közzétett.

A beszámolót követően kijelölték az idei túrák helyszínét és időpontját, összesen 32-t, közöttük 12 vízi túra színesíti a programot. Mivel szoros kapcsolatban vannak a többi ajkai természetjáró csoporttal, a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületével, illetve az Eötvös-Kossuth Általános Iskolával, így alkalmanként velük is együtt járják a természetet. Továbbra is a családok együtt túrázását célozzák meg, ahol a szülők, a gyerekekkel együtt vannak, így is erősítve a családi kötelékeket. A programjaikon szívesen látnak mindenkit, aki szereti a természetet, annak szépségeit. Programjaik nyíltak.

lacika_173.bmp

Takács Lajosné Varsányi Julianna unokákkal boldogan az egyik túra alkalmával /Fotó: Ozorai S.

lacika_267.bmp

Trieber Ágnes akaratereje mindenkinek erőt adott, sok éven keresztül kűzdött a kórral szemben /Fotó: Ozorai S.

Sajnálatos, hogy tavaly a flotta két hölgy tagját elveszítették. Takács Lajosné Varsányi Juliannát és Trieber Ágnes túravezetőt gyógyíthatatlan kór támadta meg. Ozorai Sándor róluk is készített egy visszaemlékezést, amelyben az elmúlt évtízedek közös túráinak felvételein láthatták a „lányokat”, akik már az égi mezőkön túráznak. A vetítésen részt vett Julianna férje Lajos, valamint Ágnes testvére Katalin és lánya Réka.

Ezekkel a fájdalmas felvételekkel fejeződött be a tavalyi évértékelő és az idei túraterv összeállítása. Az eseményen alkalom volt a tagdíjak befizetésére, amellyel minden jelenlévő élt is.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr6318053908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása