Szó-labor

A békakirály

A Pegazus Bábszínház zenés darabja

2023. február 22. - Rücker Évi

Ki ne ismerné a Grimm testvérek által írt meséket, melyeknek számtalan feldolgozása létezik, mégsem unjuk meg egyiket sem. Ezek a kedves történetek örök érvényűek, azaz halhatatlanok. A pápai Pegazus Bábszínház művészei újabb és újabb feldolgozásokkal érkeznek Ajkára, legutóbb éppen Valentin napon, azaz február 14-én láthatták őket a kicsik a művelődési központ színháztermében.

beka.jpg

A Grimm fivérek meséjét Sarkadi Nagy László feldolgozása alapján Végh Zsolt és Rózsás Anna előadásában láthatták a gyerekek, zenéjét az ajkai Kovács Norbert szerezte. A zenés bábjátékot a színháztól megszokott magas színvonalon mutatták be – elismerést érdemel a profi munkájuk, arról nem is beszélve, hogy az óvodás- és kisiskolás korú csemeték szórakoztatása mindig nagy kihívás. Fontos érteni a nyelvükön, mert ők bizony gyakran bebizonyítják, hogy mennyire őszinték. Ezúttal is sikerült őket bevonni a történetbe: interaktív módon vettek részt a mese alakulásában, majd nagy lelkesedéssel adták elő szüleiknek a friss élményeiket.

No, de beszéljenek a szavak helyett a képek!

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2118054908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása