Szó-labor

„Ékszer a lelked” – zenészek, ha összefognak

2023. március 11. - Rücker Évi

A Molnár Gábor Műhely Alapítványt és a csaknem 15 éves Hangadók zenekart már szívükbe zárták az ajkaiak. Süle Zsolt zenészt, énekest pedig a „A Dal” döntőseként ismerhette meg az ország. Így közösen szervezett Adományátadó gálájukra sok ember jelenlétére számíthattak az Ajka Kampuszon, március 3-án.

A Hangadók zenekar vezetőjétől, Pallagi Attila gitárostól megtudtuk, hogy a gálával egybekötött koncert előzménye egy jótékonysági rendezvény volt Nádasdladányban február 19-én. A Nádasdy-kastélyban Süle Zsolt – „A bolondnak van története. Párizs, abszint, szerelem” címmel mutatta be dalait, melyen a Hangadókkal közösen is előadtak néhány számot. A koncert teljes bevételét a Molnár Gábor Műhely Alapítvány javára ajánlotta fel a zenész, így 280 ezer forintot nyújtott át Lovas Irén intézményvezetőnek a márciusi gálán. Ezt az összeget hangszerekre, azok karbantartására fogják fordítani. Az intézményvezető hálás köszönetet mondott Süle Zsoltnak a jótékonysági koncert ötletéért, Hevér Bernadettnek és Pallagi Attilának a szervezésért, Egyed Brigittának és Dobosi Gergelynek a művészi közreműködésért.

hangadok.jpg

A „Zöld a május” és a „Befúj” dalszerzője, Süle Zsolt, megható gondolatokat osztott meg a közönséggel. Mint mondta, akkor boldog az ember igazán, ha adhat és nem vár érte köszönetet. Ő mégis megköszönte mindenkinek, aki valamilyen módon támogatja az alapítványt. Az érzékeny zenész azt is hozzátette, hogy sajnos nagyon sok magányos emberrel találkozik, holott szerinte az ember soha nem lehet magányos, ha odafigyel egy másik ember sorsára. A Hangadókkal közös próbák meghatározó élményt jelentettek számára, baráti kapcsolatba kerültek a zenekar tagjaival. A műsorban elhangzott, hogy kapcsolatuk Pallagi Attilával már 2006-ban elkezdődött, később Zsolt esélyegyenlőségi napon lépett fel Ajkán.

A gála koncert részében a zenekart és az énekest külön-külön és együtt is hallhatta a hálás törzsközönség. A teltház dacára, mégis családias volt a hangulat. Janó a dobok mögött végig énekelte és finom humorával kommentálta a dalokat. A közönség lelkesen tapsolt és énekelt, miközben többen táncra perdültek a színpad előtt. A műsorban Hidasi Réka is színpadra lépett.

Az előadók saját dalaik mellett slágereket énekeltek, többek között Charlie, Kimnowak, Republic, Bagossy Brothers Company, Omega, General, Magna Cum Laude és természetesen LGT-t.

A gálán a közönségnek lehetősége volt támogatói jegyek vásárlására.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr5318067372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása