Szó-labor

Helló, boldog vagy?

Jegyzet filmajánlóval

2023. március 20. - Rücker Évi

Mi lenne, ha ez lenne az első kérdésünk, amikor találkozunk ismerőseinkkel? Még sosem próbáltam, helyette a biztonságos „jól vagytok?” kérdéssel kezdem én is az „éppen összefutottunk” rövid beszélgetéseket. Ha e helyett azt kérdezném, hogy boldog-e az illető, valószínűleg meglepődne.

 20230320_184022.jpg

Vajon ki tudja megmondani, hogy mi a boldogság? Néhány örömteli pillanat? Egy nyertes lottószelvény? Egy jó állás? Vagy a gyerekedet boldognak látni? De az is lehet, hogy a boldogság egy állapot és bármi történik, te mégis úgy érzed, boldog ember vagy.

A boldogság talán mindenkinek mást jelent, hiszen különbözőek vagyunk, ezért más tesz minket boldoggá. Többségünk egy egész életen át keresi a választ a saját kérdésére.

Te talán sétálsz az erdőben kopott farmerben, miközben a kutyád rohangál körülötted - nézed, hogy nevet, széthúzza a száját és csillogó szemekkel tekint körbe, szinte ragyog. Te gyönyörködsz benne, Isten tökéletes teremtényében és a természetben. A bőrpóráz a nyakadba vetve és egyre fogy az út lábad alatt. Hálás vagy és fáradhatatlan, még az sem zavar, ha egy-egy autó elsuhan melletted és te megfogod addig a kutyád nyakörvét, miközben leülteted szépen az út mentén. Megsimogatod a buksiját, megdicséred és szaladtok tovább a szabadság irányába.

Bármi is legyen az, amitől boldognak érzed magad, a lényeg, hogy élvezd az életet! Erről rögtön eszembe is jutott egy film (igen, szívesen írok filmajánlókat), ez pedig a „Hajrá boldogság! Happy Go Lucky!” A vígjátékban Poppy, az életvidám, bohókás tanítónő igyekszik élvezni életének minden pillanatát és ezt a pozitív életszemléletet próbálja átadni mindenkinek, akivel csak találkozik. Szórakozni jár a barátnőivel, trambulinozik és flamencot táncol. Nyitott, vidám, vicces és energikus, ugyanakkor segítőkész és elfogadó. Ha problémát lát, nem futamodik meg. Őszintén érdekli a többi ember és felelősségtudó a tanítványaival szemben. Így amikor egy kisgyermek magatartásproblémával küzd, nem megbünteti, hanem segít neki. Mégpedig úgy, hogy szociális munkást hív. Főhősünk attól boldog, hogy segít a körülötte élő embereknek.

https://videa.hu/videok/film-animacio/hajra-boldogsag-happy-go-lucky-film-vigjatek-5Bld0xuhTXZpsBdb

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7518076146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása