Szó-labor

Kék színű léggömbök, mint az autizmus jelképei

2023. április 03. - Rücker Évi

Az Autizmus Világnapja alkalmából az idén ismét egy közös sétára hívták a szervezők az ügy iránt elkötelezetteket április 2-án. A Molnár Gábor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény épületétől a Marcipán cukrászdáig vonult végig a kék lufis tömeg. Nagy feltűnést keltettek a járókelők és az autósok körében, akik integettek vagy éppen dudáltak nekik, kifejezve egyetértésüket, lelkesedésüket. A Molnár Gábor Műhely Alapítvány Hangadók Zenekarának rövid koncertje jelentette az esemény fénypontját, akik a cukrászda előtt ismert slágerekkel szórakoztatták az egybegyűlteket.

autizmus.jpg

Stenger Szilvia intézményvezető üdvözölte a séta résztvevőit és megköszönte Berkes Szilvia gyógypedagógusnak a szervezést. Az iskola előtti fákat az autista csoportos tanulók kékbe öltöztették: rajz órán kék szíveket, szalagokat vágtak és tenyér lenyomatokat készítettek az óvodásokkal együtt. A sétára vállalkozókat csokoládéval, színezőkkel és természetesen kék léggömbökkel várták. A Marcipán cukrászdában péntektől vasárnapig vásárolhattak az ajkaiak kék színű, csokoládéval vagy marcipánnal töltött mignonokat. A sütemény a rendezvénnyel egy időben el is fogyott. Az Egy Kis Segítség Barátaimtól Alapítványt is lehetett támogatni, amit az autizmusban érintettek javára hoztak létre.

Csényi Tímea down szindrómás fiatal szép verset választott erre az alkalomra. Szabó T. Anna: „Van egy világ” című költeményét hallhattuk tőle. Érdemes tudni, hogy a szerző a Cseperedő Alapítvány kérésére írta ezt a verset, amit már többször is elszavaltak.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7618092192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása