Szó-labor

„A kreativitás legnagyobb ellensége a megszokás” - összetett, kulturális program a Városi Múzeumban

2023. április 08. - Rücker Évi

A Molnár Gábor Műhely Alapítvány tavaszi kézműves kiállítást és vásárt szervezett a Városi Múzeum és Fotógalériában március utolsó napján. A Hangadók rövid, akusztikus koncerttel tették „élőbbé” a rendhagyó programot.

mgma.jpg

Lovas Irén intézményvezető (az ajkaiaknak Inci) szerint a kreativitás legnagyobb ellensége a megszokás. Varga Andrea, a Csingervölgy Nonprofit Kft. ügyvezetője és Angermayer Judit, a múzeum vezetője, úgy gondolták, hogy havonta egy alkalommal az állandó tárlatok mellett vendégkiállításokat, workshopokat és kreatív foglalkozásokat szerveznek, hogy izgalmasabbá tegyék a múzeumot a látogatók számára. A fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek által készített tárgyakból készítette össze a kiállítás anyagát Szabó Marianna szakmai vezető és munkatársa Márkusné Ildikó. Marianna arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyedi kézműves termékek nagy nehézségek és küzdelmek árán, szeretettel kerültek ki a kezek alól

A Hangadók is mindig újít, mindig frissít. új és régi dalokat egyaránt előadtak. Janó szavaival élve: végre feltámadt az ajkai múzeum. A koncert és a kiállítás megtekintése után egy kis vásárt rendeztek a termékekből, április 6-án pedig - a tavaszi szünet első napján - ingyenes kézműves foglalkozásra várták az érdeklődőket.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2518092436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása