Szó-labor

Együtt játszottak bábszínházat a Pegazussal a gyerekek

2023. június 16. - Rücker Évi

Az évad utolsó bérletes bábszínházi előadását láthatták az ajkai művelődési központ színháztermében az óvodások és a kisiskolások „A mindentlátó királylány” címmel. A magyar népmese feldolgozást június 14-én mutatta be Rózsás Anna és Végh Zsolt, a Pegazus Színház társulatának két színésze.

szinhaz.jpg

No vajon melyik herceg, vagy gróf tud tud elbújni a királylány elől? / Fotó: Györkös

Melyik gyerek ne szeretne bújócskázni, hiszen izgalmas és vicces játék. Ám a játék örömét elronthatja, ha valaki elől – esetünkben a királylány -, képtelenség elrejtőzni. A királyi pár már nagyon szerette volna férjhez adni gyermekét, ezért kihirdették, hogy aki elbújik a királylány elől, az elnyerheti a kezét és a fele királyságot. Minden kérő háromszor próbálkozhatott, de egyetlen herceg, gróf és báró sem tudta megtalálni azt a titkos helyet, ahol nem lel rájuk a királylány. Mígnem Miska, egy szegény asszony gyermeke, útnak nem indult a tarisznyájában a hamuba sült pogácsájával, hogy szerencsét próbáljon.

A nézőtér soraiban helyet foglaló gyerekeket nem kellett biztatni, hogy aktívak legyenek, segítettek a színészeknek és nagyon jól szórakoztak. Érdeklődve figyelték a mesét.

Az idén ősszel ismét lesz bérletvásárlási lehetőség, a bábszínház újabb darabokkal készül a következő évadra.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr7218146370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása