Szó-labor

Jónak lenni jó, de még mennyire!

2023. december 20. - Csendesné Bosits Éva

Az öröm könnyei csillogtak december 19-én a Szociális Szolgáltató és Gondozási Központ Újélet utcai intézményében, amikor a Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda pedagógusai, tanulói és óvodásai meglátogatták a gondozottakat.

Nem egyszerű látogatás volt ez a vendégek részéről, hiszen karácsony közeledtével elvitték a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet az otthonba. A 6.a osztály tanulói zenés, verses műsorral kedveskedtek az intézmény lakóinak. Közreműködött, illetve betanította a gyerekeket Riederné Fenyvesi Bernadett és Németh Noémi

img_20231219_102040.jpgAz óvoda Bambi csoportja Betlehemes játékkal szerzett örömöt a gondozottaknak. A 15 apróság szépen megtanulta a szerepét. Otthonosan mozogtak – olykor egymást is figyelmeztetve a koreográfiára – a közönség előtt.  Az ünnepi műsor főleg Vér Zsoltné Erika és dr. Paksiné Beszerdich Ildikó óvodapedagógusoknak, továbbá Farkas Judit dadának köszönhető.

img_20231219_102046.jpg

A három királyok és a mesélők

Öröm adni és öröm kapni, hogy ez mennyire igaz! Károlyhegyi Beatrix részlegvezető köszöntötte a vendégeket, majd az otthon idős lakói közül heten vállalkoztak egy nagyon hosszú Aranyosi Ervin vers tolmácsolására Dédnagyanyó karácsonya címmel. Megható volt látni, hallani az igyekezetüket. Látható, érezhető volt az, hogy a saját gyermekkorukra, fiatalságukra emlékeztek a vers kapcsán. Ez alkalommal megfeledkeztek a fájdalmukról, betegségeikről és kicsit ők is megfiatalodtak, még a 101. évében lévő Kalász Sándorné is.

20231219_103725.jpg

A 6.A osztályból nyolcan

Így a szép decemberi délelőttön mindenki szeme láttára a generációk eggyé váltak. Ez ad majd erőt az otthon lakóinak a holnapokban és örök emléket a kisgyerekeknek.

20231219_104459.jpg

A katolikus intézmény részéről Rieder András igazgató és Riederné Fenyvesi Bernadett sem érkezett üres kézzel. A tanárnő által szervezett iskolai pizsama parti bevételéből hasznos ajándékcsomagokkal lepték meg az otthon lakóit. A figyelmességüket, kedvességüket Mihályi Melinda intézményvezető megható szavakkal köszönte meg és saját készítésű ajándékokkal lepték meg a vendégeket. Ez a délelőtt a karácsonyi jótétemények jegyében zajlott. A Kiss Tours Kft. költségtérítés mentesen szállította a gyerekeket az otthonba.

Illúzió lenne megkívánni, hogy az év minden napja az örömről a szeretetről szóljon, de meg kell próbálni, ha mindenkiben csak a jó szándékot vesszük észre, akkor már jó irányban haladunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr3618284991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása