Szó-labor

Dorner karácsony a Bányásztelepen  

2023. december 22. - Csendesné Bosits Éva

Közösséget létrehozni nem egyszerű dolog, főleg olyan helyen, ahol folyamatosan cserélődnek a lakók. Márpedig a várossá nyilvánítás idején épített Bányásztelep lakossága napjainkban nagy átalakulásokon megy keresztül. Ha ránézünk a házakra, látjuk, hogy a több mint 250 lakás nagy része az új technológiákat alkalmazva átalakul. Fiatalabb generáció lakja be az ikerházakat és a 17 szabadon álló házat (Ajka egyik legszebb utcája). Lassan a KISZ-es házak is hasonló sorsra jutnak. Így aztán nagy feladat ezeket az új lakókat közösséggé formálni.

dorner-ontode.jpg

Ezzel próbálkozik eredményesen, Dorner László képviselő, alpolgármester, amikor a Liliom parkba szervezi a generációkat összekovácsoló eseményeket.

Legutóbb december 20-án a bányásztelepi „Dorner karácsonyt”, ahol számos segítője, barátja vett részt.

Dr. Horváth József alpolgármester, Ráczné Németh Csilla és Pákai Péter képviselők mellett a nyugdíjas klubok tagjai, közülük is kiemelkedtek az „Üvegesek” a süteményeikkel. A Dorner öntöde munkatársai készítették, kínálták a forralt bort, teát és a frissítőt. A Zöldikék óvoda csoportjai és a Jubilate Nőikar gondoskodott a műsorról.

angolosok.jpg

Marton Lívia óvodavezető- helyettes köszöntötte a megjelenteket az óvoda részéről és karácsonyi intelmében elmondta, „Ha kinyítjuk a szemünket és nem csak nézünk, hanem látunk is vele, akkor észrevesszük az apró kis csodákat”.  Márpedig csodák részesei a mindennapokban lehetünk, elég csak az óvoda apróságaira tekintenünk. Erdősi Török Dóra a Csosszantók Tehetségműhely kicsinyeivel a néptánc alapjait mutatta be népdalokkal fűszerezve. Sok év tapasztalata itt Tósokberénd bányásztelepi részén, hogy a néptáncnak rendkívüli szerepe van a pozitív életkép kialakításában.

Idén bővült az óvoda szakmai kínálata az angol nyelvi foglalkozások bevezetésével. Székely Krózser Judit vezetésével bemutatták a gyerekek az eddig megszerzett tudásukat dalolva, táncolva, jelbeszéddel.

jubilate_1.jpgA műsorszámok között Hartinger Nándorné karnagy vezetésével, betanításában az ünnephez kapcsolódó karácsonyi dalokat énekelt a Jubilate Nőikar. A kórus részéről a konferálást Pernesz Tiborné vállalta ez alkalommal.

Az apróságok számára Szimeiszter Imréné konyhájában készült mézeskalácsokat kínált Dorner Lászlóné Edit. Közben a parkban összegyűlt sokaság fogyasztotta a finomságokat, csoportokat alkotva hangolódtak a hét végi ünnepre. Sokuknak ez a délutáni közösség jelentette az ünnepet. 

(Csosszantókhoz kis magyarázat: A csosszan igéből ered: kis csúszás, amikor a járás, haladás közben váratlanul siklik egyet valaki.)

A bejegyzés trackback címe:

https://szo-labor.blog.hu/api/trackback/id/tr2718286541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása